Doornroosje
loader

Soulcrusher

Dopelord + Lifelong

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Deze show gaat door, seated, zonder 1.5 meter en mét de CoronaCheck appZorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

Traag, zwaar en massief. Drie woorden waarmee de Poolse band Dopelord omschreven kan worden. De fraaie duistere doom riffs zijn doorspekt met psychedelische elementen. Allemaal uiterst effectief en moddervet ten gehore gebracht. De invloeden van legendes als Black Sabbath zijn duidelijk te horen, maar als een band het dan zo weet te vertolken is dat alleen maar een compliment. Hun optreden op Soulcrusher 2019 behoorde tot één van de beste van de dag. Het festival kon niet beter worden afgesloten. We zien de band daarom graag terug voor een eigen headline show in Merleyn. ‘Sign of Evil’ is in 2020 verschenen en is de opvolger van het album ‘Children of the Haze’ uit 2017. Het recept is gelijk gebleven. Monsterlijke doom, zoals het hoort!

Black Sabbath meets Cro-Mags. Of: gewoon de donkere kan van de blues die verkeerd gaat. De leden van het in Arnhem gesitueerde Lifelong hebben een rijk verleden in hardcorebands als New Morality en Strike First, totdat ze besloten het tempo omlaag te brengen en hun heil te zoeken in de stoner metal. Met een hardcore-randje, dat wel. Want: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op hun recent uitgebrachte album ‘Seul Contre Tout’ is een donderend pakket van stoner, doom met een vleugje hardcore te horen. Als weergave van de ruwe realiteit uit de achtertuin van het dagelijks leven inn een stad.