Doornroosje
loader

Soulcrusher

Dopelord + Lifelong

De show van Dopelord en Lifelong gaat helaas niet door in verband met de aangekondigde aanvullende maatregelen vanuit het RIVM rond het COVID-19 virus.
 
Er wordt gezocht naar een vervangende datum. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Ticketkopers worden hierna per mail op de hoogte gebracht. Reeds gekochte tickets blijven geldig.

—-

Traag, zwaar en massief. Drie woorden waarmee de Poolse band Dopelord omschreven kan worden. De fraaie duistere doom riffs zijn doorspekt met psychedelische elementen. Allemaal uiterst effectief en moddervet ten gehore gebracht. De invloeden van legendes als Black Sabbath zijn duidelijk te horen, maar als een band het dan zo weet te vertolken is dat alleen maar een compliment. Hun optreden op Soulcrusher 2019 behoorde tot één van de beste van de dag. Het festival kon niet beter worden afgesloten. We zien de band daarom graag terug voor een eigen headline show in Merleyn. De opvolger van het album ‘Children of the Haze’ uit 2017 verschijnt binnenkort.

Black Sabbath meets Cro-Mags. Of: gewoon de donkere kan van de blues die verkeerd gaat. De leden van het in Arnhem gesitueerde Lifelong hebben een rijk verleden in hardcorebands als New Morality en Strike First, totdat ze besloten het tempo omlaag te brengen en hun heil te zoeken in de stoner metal. Met een hardcore-randje, dat wel. Want: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op hun recent uitgebrachte album ‘Seul Contre Tout’ is een donderend pakket van stoner, doom met een vleugje hardcore te horen. Als weergave van de ruwe realiteit uit de achtertuin van het dagelijks leven inn een stad.

Ben je student? Dan kun je met korting naar deze show!