Doornroosje
loader

Planet Rose invites Balans

DVS1 + Function + Tripeo e.a.

Tot onze spijt moeten we jullie mededelen dat Donato Dozzy als zijn shows voor de komende maanden moet afzeggen vanwege gezondheidsredenen.

Dat betekent dat hij zaterdag 13 april niet tijdens de Planet Rose invites BALANS avond kan optreden. Als vervanger voor Donato hebben we gelukkig een andere hypno-techno gigant en huisfavoriet weten te strikken: Function! Dave bracht onlangs zijn debuutalbum ‘Incubation’ uit op het Berghain label Ostgut Ton en is daar de komende maanden mee op tour met een exclusieve liveshow. Het album wordt door de mondiale pers de hemel ingeschreven en terecht, want het is ongelooflijk knap staaltje vakmanschap wat hij hier aflevert. Wij zijn erg blij dat Dave op zo’n korte termijn kan en wij hopen jullie allen op zaterdag 13 april te verwelkomen in het knusse Doornroosje!

Het is weer hoog tijd voor de jaarlijkse Balans-nacht in Doornroosje. Het Nijmeegse label en clubconcept van Darko Esser verruilt 1 keer per jaar haar vaste stek Merleyn voor een XL editie aan de Groenewoudseweg.

Ook deze keer nodigt Darko persoonlijke favorieten en aanstormende Balans en Wolfskuil artiesten uit voor een nacht lang doorknallen te beginnen met de grote man uit Minneapolis, Berghain afsluit DJ pur sang en de gezelligheidsmens die zichzelf on stage DVS1 noemt. Sinds hij via Ben Klock uit de anonimiteit is getreden is hij een wereldwijd fenomeen geworden. Dit kwam onder andere tot stand door zijn marathonsets van soms wel 12 uur in het technomecca in Berlijn, zijn schitterende, gestripte producties, maar vooral door zijn charisma en skills achter de decks. Wij kennen weinig artiesten die aanstekelijker en met meer vreugde hun beroep uitoefenen dan Zak, zoals DVS1 door z’n moeder genoemd wordt.

Darko Esser neemt de warmup voor zijn rekening, dit keer onder zijn alias Tripeo. Dit alter ego van Esser staat voor purisme, hypnotisme en 100% techno en sluit naadloos aan bij Darko’s gasten van vanavond. Eind april zal de Third Trip van Tripeo verschijnen, waarvan je vanavond een voorproefje mag verwachten. Leuk weetje: Darko geeft in 2013, 13 niet eerder uitgebrachte tracks uit zijn archieven weg, helemaal gratis! Elke maand zal er een nieuwe track gereleased worden welke kun je downloaden van Darko’s SoundCloud pagina. En alsof dat nog niet alles is is de vader van deze avond vanavond ook nog eens jarig!

Esser nodigt verder een eclectische verzameling aan Nederlandse artiesten uit om zijn feestje te vercompleten. Allereerst zal het underground house & disco collectief Times Are Ruff met een lange set de zaal tot broeierige hoogtes stuwen. Hun gelijknamige label debuteerde vorig jaar met een release die gelijk diepe indruk achter liet op de house community. Vervolgens is het de beurt aan Qindek, het nieuwe alter ego van Thomas Lauren, die een hagelnieuwe liveset bol van de rauwe techno heeft klaar staan met het betere peaktime Berghain werk. Zijn debuut, de ‘Outbreak EP’, zal in april op Wolfskuil Records verschijnen. Daarna mag de man die zichzelf Doka noemt de kleine zaal met de grond gelijk maken. De Heerlense Amsterdammer maakt flink naam voor zichzelf via zijn TechNORm en Konstrukt avonden en bracht een furieuze debuutplaat uit op Wolfskuil Records genaamd ‘Exigent’. Al deze artiesten hebben een ding gemeen en dat is een gouden toekomst!