Doornroosje
loader

FortaRock

Dying Fetus + Job For A Cowboy + Revocation e.a.

Tijdschema voor vanavond:

19:30 – 20:00 Cerebral Bore
20:15 – 20:45 Revocation
21:00 – 21:40 Job For A Cowboy
22:00 – 23:10 Dying Fetus

‘Stop at Nothing’ was de plaat waarmee Dying Fetus in 2004 op tour ging er daarbij ook Doornroosje aandeed. Het was een allesvenietigend strak optreden. Daarna is het een tijdje stil geweest rond de legendarische Amerikaanse deathmetal band, maar nu zijn ze terug! Het nieuwe album heet ‘Reign Supreme’ en wordt binnenkort uitgebracht op het befaamde Relapse label. In krap veertig minuten wordt alles gesloopt en opgebouwd met een nauwkeurigheid en een snelheid waar een bedrijf als Ballast-Nedam jaloers op zou zijn. Nee, bij Dying Fetus is geen crisis of fraude te bekennen, integendeel. De band is weer terug aan het front ‘and still reign supreme’.

Dat Job For A Cowboy een beetje schatplichtig is aan Dying Fetus moge duidelijk zijn. De eerste demo van de band stamt uit de tijd dat ‘Stop at Nothing’ het daglicht al had gezien. Het debuut ‘Genesis’ uit 2007 wordt gezien als een van de pijlers van het zogenaamde ‘deathcore’ genre waarin het beste van death metal en elementen van metalcore zijn verenigd. Van dit gezicht is na drie albums weinig meer over. JFAC is een volbloed death metalband geworden met een geluid dat het midden houdt tussen Behemoth en Cryptopsy. Moderne death metal dus. Ook JFAC heeft een nieuwe plaat uit: Demonocracy.

Revocation is wellicht het best bewaarde geheim van de laatste jaren wat betreft extreme metal. Revocation brengt een mix van technische death en thrash, die gepaard gaat met een overdonderend tempo, extreme agressie en een vingervlugheid waar je ‘U’ tegen zegt. Dit is metal met een hoofdletter M. De invloeden van de jaren ’80 zijn weliswaar overduidelijk, maar de muziek bezit bovenal een modern, eigentijds karakter. ‘Chaos of Forms’ is een van de beste releases van 2011 geweest. David Davidson is daarbovenop nog eens verkozen tot beste metalgitarist van deze tijd door Metalsucks

De Schotse band Cerebral Bore brengt de death metal zoals velen het het liefste opgediend krijgen: overdonderend hard, snel en compact. De band is getekend door Earache, dat inmiddels het album Maniacal Miscreation heeft uitgebracht.

Bekijk de foto's (Cerebral Bore)
Bekijk de foto's (Job For A Cowboy)
Bekijk de foto's (Revocation)
Bekijk de foto's (Dying Fetus)