Doornroosje
loader

FortaRock

Dying Fetus

Psycroptic + Beyond Creation + Disentomb

Tijdschema (o.v.b.)

18.30 – deuren, kassa open
19.00 – Disentomb
19.50 – Beyond Creation
20.45 – Psycroptic
22.00 – Dying Fetus

Dying Fetus komt weer richting Nijmegen, wederom met een nieuwe muzikale sloophamer in de vuisten. De subtiele titel van het nieuwe album alleen al, ‘Wrong One to Fuck With’, doet reikhalzend uitkijken naar een live show van dit powertrio!

Het laatste optreden van de sympathieke Amerikanen in Doornroosje in 2012 was werkelijk allesvernietigend subliem. Wat een geweld, wat een dynamiek, ongeëvenaard. Dying Fetus bekleedt dan ook een unieke positie binnen de deathmetal scene en worden op handen gedragen, en terecht. Hun laatste album ‘Reign Supreme’ was een waar meesterwerk en heeft velen van hun sokken geblazen. En nu is er dus een nieuw album; prepare to get hammered!!

Dying Fetus komt niet alleen, ook de supports mogen er zijn! Het Australische en bevriende band Psycroptic is al bijna net zo lomp en technisch bezig als de Amerikanen zelf. Het Canadese Beyond Creation brengt krachtige, progressieve, technische deathmetal met duidelijke invloeden van Death, Atheist en aanverwanten. Het eveneens Australische Distentomb pakt het iets klassieker aan. Snelle deathmetal met een rits aan blastbeats en ultralage grunts. Zo horen we het graag!

Bekijk de foto's (Beyond Creation)
Bekijk de foto's (Psycroptic)
Bekijk de foto's (Dying Fetus)