fbpx
Ecstatic Vision

Sonic Whip

Ecstatic Vision + Severant

+ Severant

vrijdag 10 juni 2022
locatie:
Merleyn
datum:
vrijdag 10 juni 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

We hebben in Nijmegen een zwak voor bands die live altijd tot het gaatje gaan en alles geven. Tot die categorie behoren de Amerikaanse psychedelische rockers van Ecstatic Vision zeker!

Het Amerikaanse kwartet van Ecstatic Vision klinkt als het trippy broertje van The Stooges, Monster Magnet en Hawkwind. Lange opwindende psychedelische nummers met fuzzy riffs, bezwerende zang en uitwaaierende gitaarsolo’s is waar ze goed in zijn. Een live band pur sang, optredens leiden niet zelden tot waanzinnige sonische uitspattingen. Hun vorige show in Nijmegen staat nog steeds in het geheugen gegrift. Het nieuwe album verschijnt binnenkort via Relapse Records.

Verplichte kost voor liefhebbers van de al genoemde acts, maar ook zeker Zen Guerilla, GNOD, The Grateful Dead, Earthless, Captain Beyond, Blue Öyster Cult en Hawkind om er een paar te noemen.

Severant is een nieuwe en opkomende band uit Eindhoven. Ze combineren hun liefde voor de jaren 60 met die van de vroege jaren 70. Aan dit geheel voegen ze graag een tikkeltje duisternis toe. Severant haalt hun invloeden uit bands als Pink Floyd en The Devil’s Blood, verwacht prachtige melodieën en harmonieën die zweven op een diepe groove. Met als contrast karakteristieke zware gitaarpartijen. Perfect opwarmer voor Ecstatic Vision.

genre

rock, psychedelic rock

media

Ecstatic Vision + Severant

vrijdag 10 juni 2022

placeholder