Doornroosje
loader

Eefje de Visser

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

“Ze heeft de beats, ze heeft de liedjes”. Zo kondigt DJ St. Paul Eefje de Visser aan op Into The Great Wide Open 2016 waar ze een vol festivalseizoen (o.a. Down the Rabbit Hole, Cactusfestival, Amsterdam Woods en Gent Jazz) afsluit. In de Belgische Focus Knack wordt haar nieuwe geluid vergeleken met die van FKA Twigs en Jamie XX, maar ook verwijzingen naar Feist, Cat Power (Humo) en Air (3voor12) komen voorbij.

Na de goede ontvangst van haar 3e plaat Nachtlicht in 2016 en 2 succesvolle clubtours met haar vaste band én een uitverkocht Carré, besluit Eefje sinds lange tijd weer alleen het podium op te kruipen. Dit keer laat ze zich zien als multi-instrumentalist en geeft ze een nieuwe invulling aan haar melancholische popliedjes. Voor het podiumbeeld werkte ze samen met de Londense videomaker/ontwerper Maxmana, verantwoordelijk voor de video van Scheef en winnaar van de Grand Prix Dutch Animation 2015. Eefje de Visser klinkt nog altijd eigenzinnig en dromerig, maar ook dansbaarder dan ooit. Op deze avond zal Eefje liedjes spelen uit haar hele repertoire, maar in de broeierige sfeer van Nachtlicht blijven en daarmee een ode brengen aan de nacht.

“Eefje de Visser is de Nederpopkoningin van dit moment.” – 3voor12 na Grasnapolsky

“Nachtlicht is een wonderschoon, modern popalbum.” – Gijsbert Kamer in de Volkskrant

“In ons eindejaarslijstje voor 2016 hebben we bij ‘Beste Nederlandstalige plaat’ nu al Nachtlicht ingevuld.” – HUMO

“Eefje doet een Kid A-tje en maakt daarmee haar mooiste en meest complete plaat tot nu toe.” – Muzine

“Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang te zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen.” – Oor

Bekijk de foto's