Doornroosje
loader

Eefje de Visser – avondshow

In 2009 overtuigde ze de jury van de Grote Prijs. Ze werd geprezen om haar authenticiteit, haar pakkende liedjes en haar vermogen om het publiek van het begin tot het eind in haar greep te houden. Daarna volgden haar debuutplaat ‘De Koek’ en twee goeddeels uitverkochte clubtours. Het festivalseizoen vulde zich met succesvolle optredens op Oerol, Lowlands en Festival de-Affaire. Ook bij de De Wereld Draait Door is ze een graag geziene gast. ‘De Koek’ is een verrassende verzameling afwisselende en subtiele liedjes die heen en weer schieten tussen disco, folk, jazz en hiphop, met rijke, onalledaagse arrangementen en – als unicum in het Nederlandstalige, iets artistiekere genre – een loepzuivere stem. De stap naar het theater is geen verrassing, want haar muziek is een totaalbelevenis.

Op het podium volg je Eefje in haar experimentele dagdroom van een onbekende, maar herkenbare wereld, een tuimeling in een bad van fonkelende vervreemdende kleuren.Haar al verschenen repertoire wordt aangevuld met nieuwe warme liedjes van een nog te verschijnen album. Eefje de Visser wordt omringd door een ijzersterke band vol multi-instrumentalisten, waardoor ze op het podium even soepel en virtuoos met de arrangementen kan omspringen als op haar album.

Credits:
Jelte Heringa: toetsen, cornet, zang,
Jacob van de Water: gitaar, zang,
Merijn van de Wijdeven: bas, bugel, zang,
Guido van de Wijdeven: drums, perscussie, trompet,
Eefje de Visser: zang, gitaar.

pers quotes:

‘Een wonder van Nederlandstalig vernuft, met frisse instrumentatie en oorspronkelijke teksten’ NRC-Handelsblad

‘Eefje onderscheidt zich door gedurfde vormexperimenten. Nederlandstalige liedjes met een associatieve structuur vol verrassende wendingen en in eigen staart bijtende verhaallijnen’ De Volkskrant

‘Toonvast, loepzuiver en gecontroleerd, maar toch met een eigenheid die bij menig zangeres ontbreekt’ NU.nl

Dit concert vindt plaats in LUX. Klik hier voor de routebeschrijving. Het betreft hier een zitconcert 

Bekijk de foto's