Doornroosje
loader

Electric Six + We Are Z

Danger, danger! High Voltage! At the gay bar, gay bar! De prettig gestoorde Amerikanen van Electric Six scoorden weergaloze hits en staan garant voor hilarische live optredens. Geen enkel onderwerp en genre lijkt veilig in hun handen. Het zestal uit Detroit mixt ongeveer evenveel genres door elkaar als dat ze bandleden hebben. Doldwaze disco, metal, garage, funk, new wave, rock en punk: het komt allemaal voorbij.

In 2003 beleefden de heren hun wereldwijde doorbraak met singles als ‘Danger! High Voltage’ (met Jack White als achtergrondzanger), ‘Dance Commander’, ‘Gay Bar’ en het album ‘Fire’. Freaky frontman Dick Valentine en zijn crew zijn niet alleen gestoorde podiumbeesten maar ook uiterst productief. Het meest recente studioalbum is hun twaalfde in dertien jaar tijd.

Van alle bands uit Detroit is Electric Six niet alleen de gekste, maar ook de creatiefste. Freaky frontman Dick Valentine en zijn mannen braken in 2003 door met de hits Danger! High Voltage, Gay Bar en Dance Commander, maar zijn daarna niet hun repertoire gaan uitmelken. Integendeel: vorig jaar verscheen Bitch, Don’t Let Me Die!, en onlangs zag op Metropolis Records (Skinny Puppy, Gary Numan, Frontline Assembly) ‘Fresh Blood For Tired Vampyres’ het licht. Op een genre is E6 nooit te betrappen geweest en ook deze plaat is weer een bijzondere mix van allerlei genres. Het is een typische grote stadsplaat geworden waarop rauwe, epische songs afgewisseld worden met een fraaie ‘nasty’ ballad. Maar wat verwacht je anders van een band waarvan de leden namen hebben als Smorgasbord!, Tait Nucleus? En Percussion World.

Bekijk de foto's (Electric Six)
Bekijk de foto's (We Are Z)