Eva van Manen

Eva van Manen

zaterdag 13 november 2021
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 13 november 2021
zaal open:
21:00 uur
start show:
22:00 uur

De show van Eva van Manen wordt afgelast vanwege de coronamaatregelen. Er wordt momenteel gekeken naar een oplossing. Zodra we meer informatie hebben worden alle kaartkopers per e-mail geïnformeerd.

 

Eva van Manen is een artiest en producer die binnen het spanningsveld tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Op haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt Eva stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek. Ze onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar precies in het vaarwater treffen. Als een diepgravende dialoog: met zichzelf, maar ook spiegelend met haar omgeving. Die dialoog wordt uitgedragen in zowel tekst als productie. Haar brede muzikale interesseveld – van hiphop, soul, indie en jazz – vormt een vindingrijk palet.

“Hoe meer ik denk / hoe minder ik weet” verwondert Eva van Manen zich in het nummer ‘Wie Weet nou Alles’, de eerste single afkomstig van haar tweede album De Diepte In. Op De Diepte In beweegt het tussen vloed en eb. Op ‘Hou Het Rustig’ komt die omschakeling door de muziek indrukwekkend tot uiting: langzaam maar zeker ontwricht de strakke beat tot een losse driekwartsmaat, waarbij synths en saxofoons aanzwellen als een golf die omslaat.  Dit alles vertolkt Eva met haar band: Xander Vrienten (bas), Kick Woudstra (drums), Rory Ronde (gitaar), Floris van der Vlugt (saxofoon) en Jordy Kalfsvel (keys).

genre

singer songwriter

media