Doornroosje
loader

REUNION TOUR

The Fatal Flowers

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

The Fatal Flowers gaan na bijna 30 jaar weer live spelen en komen op vrijdag 14 juni naar Doornroosje voor één van de weinige clubshows!

De band behoorde sinds midden tot en met eind jaren 80′ tot de ‘Amsterdamse gitaarschool’, ook wel de ‘gitaarmaffia’ van Amsterdam genoemd. Direct na de zogenaamde doombands uit de eerste helft van dat decennium grepen ze terug op de kracht van opbeurende melodieuze rock met invloeden uit de tegelijkertijd lopende Paisley Underground, maar ook uit de ‘70s New Yorkse punk- en new wave-scene en de Engelse pubrock.

De band was ambitieus, werkte hard aan hun carrière en nam albums op in het buitenland met bekende producers als Craig Leon (Blondie), Vic Maile (Dr. Feelgood en Motörhead) en Bowie- gitarist Mick Ronson. Met laatstgenoemde zelfs tweemaal. Ze stonden in 1987 op Pinkpop, in de tijd dat maar een Nederlandse band per jaar dat mocht. Ze sleepten een zilveren harp en twee Edisons in de wacht ver voor de tijd van de wildgroei aan (sub)categorieën. Toch gaven ze er de brui aan in 1990, het jaar waarin ze zelfs in het vermaarde ZDF-programma Rockpalast stonden. Hun live-reputatie was sowieso gigantisch en voor liefhebbers zelfs legendarisch.

Anno 2019 bestaat de band uit: Richard Janssen (zang, gitaar), Henk Jonkers (drums): Robin Berlijn (gitaar): Geert de Groot (basgitaar) aangevuld met Daan Schinkel (toetsen / zZz).

Bekijk de foto's