Doornroosje
loader

Festival Jazz International Nijmegen

Takuya Kuroda + Makaya McCraven

Passe-partouts zijn ook te koop via deze site: klik hier.

Van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober vindt de eerste editie van het gloednieuwe Festival Jazz International Nijmegen plaats op verschillende plekken in Nijmegen. In een unieke samenwerking met het Festival Jazz International Rotterdam en verschillende Nijmeegse partners is er een nieuwe vierdaags jazzfestival ontstaan. Met jong talent uit beide steden én grote internationale jazzartiesten. Ook wordt er een randprogramma georganiseerd, met onder andere masterclasses.

Zelden was een albumtitel passender dan bij het Blue Note-debuut van Takuya Kuroda. ‘Rising Son’ staat namelijk voor een protegé die uit de schaduw van zijn meester stapt. In het geval van de in Kobe geboren trompettist gaat het om José James, met wie de in Brooklyn woonachtige muzikant/componist al jarenlang samenwerkt. Kuroda volgt een muzikale opleiding in zijn vaderland als hij wordt aangenomen op het vermaarde Berklee College of Music. De 36-jarige muzikant komt pas echt tot muzikaal wasdom in New York waar hij zijn stijl, die zweeft tussen post-bop en souljazz met een flinke dosis hiphop en afrobeat, ontwikkelt. In september zal zijn nieuwe langspeler verschijnen via Blue Note.

De avond zal worden geopend door drummer Makaya McCraven. McCraven brengt met zijn roots in de jazz- en wereldmuziek een uniek en krachtig geluid. Hij wordt beschouwd als “een van de meest veelzijdige en veel gevraagde drummers in Chicago” (Chicago Reader) en Downbeat Magazine noemde hem “uitzonderlijk op de drums”. Makaya McCraven schakelt razendsnel tussen genres en stijlen. Hij werkte met tal van topmuzikanten waaronder Archie Shepp, Yusef Lateef, Bernie Worrell en Marcus Strickland.

Makaya McCraven: drums / Junius Paul: bass / Matt Gold: guitar / Justefan Thomas: vibraphone / Marquis Hill: trumpet

Dagtickets voor deze show geven ook toegang tot de late show met Marutyri in BReBL, klik hier voor meer info.

lees meer
Bekijk de foto's (Makaya McCraven)
Bekijk de foto's (Takuya Kuroda)