Doornroosje
loader

Festival Jazz International Nijmegen

Aziza met Dave Holland en Chris Potter e.a.

Jorrit Westerhof 3times7 ft. Eric Vloeimans + BOgerous + The Pack Project + De Raad van Toezicht

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Passe-partouts zijn ook te koop via deze site: klik hier. Aan de deur kan alleen met PIN worden betaald.

Van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober vindt de eerste editie van het gloednieuwe Festival Jazz International Nijmegen plaats op verschillende plekken in Nijmegen. In een unieke samenwerking met het Festival Jazz International Rotterdam en verschillende Nijmeegse partners is er een nieuwe vierdaags jazzfestival ontstaan. Met jong talent uit beide steden én grote internationale jazzartiesten. Ook wordt er een randprogramma georganiseerd, met onder andere masterclasses.

De vier musici van BOgerous maken “kamerjazz” die te omschrijven is als eclectische improvisatiemuziek. Het ontbreken van slagwerk geeft de groep een extra dynamische mogelijkheid die naar hartenlust uitgebuit wordt. Verwacht interessante muzikale confrontaties met een grote bandbreedte, van de grote kwast tot een fijn penseel. De première van BOgerous vond plaats in het BIMhuis Amsterdam. Deze formatie o.l.v. Nijmeegs bekende jazzman saxofonist Bo van de Graaf bestaat verder uit een aantal gerenommeerde musici, waaronder de pianist Philipp Rüttgers.

Bo van de Graaf: saxofoon / Veit Steinman: cello / Dion Nijland: bassist / Philipp Rüttgers: piano

Bibliotheek Mariënburg, 16.00 uur, gratis toegankelijk

The Pack Project is de plek waar jonge getalenteerde jazzmuzikanten tijdens het festival de gelegenheid krijgen zich te presenteren met hun ‘Pack’, een exclusieve band met dit jaar Jorrit Westerhof als bandleider. Vanuit Rotterdam komt dit bijzondere project met nieuw talent ook naar Nijmegen.

De band zal bestaan uit Jorrit Westerhof’s trio 3times7, aangevuld met gasten als o.a. Eric Vloeimans en Martin Fondse. Westerhof viel op door zijn optredens met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, bij Gatecrash van Eric Vloeimans en met zijn eigen groep met een divers palet aan sounds en invloeden die reiken van Jimi Hendrix tot Bill Frisell.

LUX Mariënburg, Zaal 7, 19.45 uur

Absolute maestro’s uit de hoogste regionen van de jazz komen samen in Aziza, het jongste kwartet van contrabassist en multi-Grammy winnaar Dave Holland. Holland speelt sinds het begin van zijn carrière in de voorhoede van de jazzmuziek, zoals zijn debuut in de elektrische bands (Bitches Brew) van Miles Davis eind jaren zestig. In zijn jongste kwartet Aziza speelt hij met de bepalende spelers van dit moment: saxofonist Chris Potter, gitarist Lionel Loueke en drummer Eric Harland. Op 14 oktober verschijnt er een nieuw album van deze groep.

Dave Holland: contrabas / Chris Potter: saxofoon / Lionel Loueke: gitaar / Eric Harland: drums

LUX Mariënburg, Zaal 7, 21.15 uur

De Raad van Toezicht  is een 12-koppig, speelse maar supersolide groep jonge goden van een nieuwe generatie, die zich laat inspireren door groten als Weather Report, Pat Metheny en Snarky Puppy. Het resultaat: een eigentijdse melange van jazz, funk, rock en latin. De grooves zijn soms subtiel, soms heftig en dik, en niet als minste: zeer dansbaar. Bij optredens bij o.a. Music Meeting, Domicil, Radio 6, Easter Jazz en North Sea Jazz was men standaard overweldigd door de enorme energie, enthousiasme en klasse van de band.

Joel Botma: trompet / Frank van Hassel: altsax / Sam Thomas: trombone / Mirco Wessolly: viool / Jasper Mellema: toetsen / Phillipp Frenzel: toetsen / Dung Hoang: gitaar / Phillipp Ullrich:  gitaar / Daan Lever: bas / Teun Creemers: bas / Janik Hüsch: drums & percussie / Bouke Hofma: drums & percussie

LUX Mariënburg, café LUX, 22.30 uur, gratis toegankelijk

lees meer