Doornroosje
loader

Fifty Foot Combo + The Jackets + Shaemless

Het schema voor deze avond ziet er als volgt uit:

20.15 The Jackets
21.15 Fifty Foot Combo
22.45 afterparty in de kroeg met Shaemless + DJ Tin Wish Tin

De legendarische, monstrofonische rockers van Fifty Foot Combo uit Gent zijn al jaren grote helden in hun thuisland. De mix van surf, garage, rockabilly, fuzz en exotica is aanstekelijk en wordt zeer energiek gebracht. Samen met de zeer sterke live reputatie zorgt het ervoor dat de band nog altijd een unieke positie inneemt in het muzikale landschap.

Het debuutalbum van deze Belgen werd overladen met positieve kritieken en Fifty Foot Combo speelde destijds Pukkelpop plat. Ook op de allereerste editie van het Nijmeegse festival Kids ’n’ Billies knalden ze van het podium en deden dit nogmaals dunnetjes over op hetzelfde festival in 2014. Dit voorjaar zal er een nieuw album verschijnen. Het album werd geproduceerd door Jim Diamond (the Dirtbombs, White Stripes, The Sonics). Het optreden in Doornroosje is onderdeel van hun album-releasetour.

The Jackets combineren sixties garagerock, ’77 punkrock en psychedelica en laten zich inspireren door bands als MC5 en The Monks. Ze speelden inmiddels door heel Europa met bands als Baby Woodrose, The Monsters, Magnetix, King Kahn & BBQ, Lyres en The Sonics.

Bekijk de foto's (The Jackets)
Bekijk de foto's (Fifty Foot Combo)