Doornroosje
loader

Finale Kaf & Koren

Door de jaren heen heeft Kaf en Koren zich een stevige positie verovert naast grote zus de Roos van Nijmegen. Roosbeef deed ooit mee aan Kaf en Koren en de Rectum Raiders, winnaar van de 2013 editie, gingen vorig jaar het hele land door met de Popronde en speelden op de Zwarte Cross.

Cultuur op de Campus maakte ook voor deze editie van Kaf en Koren een selectie van negen studentenbands die deel mochten nemen aan de voorrondes. Deze vonden op 1, 8 en 15 maart plaats in het CultuurCafé. De vakjury bepaalde dat The Super Soakers, Home for Supper en Of Stone and Fire door mogen naar de finale.

Welke band mag zich de beste studentenband van Nijmegen noemen? Je komt er achter op 31 mei bij de finale van Kaf en Koren 2016 in Merleyn! Hier zal een vakkundige jury gaan bepalen welke band ervandoor gaat met de hoofdprijzen, waaronder een opnamedag in een professionele studio en een optreden op het Valkhof Festival. Ook mag het publiek stemmen op hun favoriet: de bands maken namelijk ook kans op een publieksprijs.

De volgende acts op het podium:
The Super Soakers

The Super Soakers maakt zomerse garagerock, geïnspireerd door bands zoals The Black Lips, Wavves en The Strokes. De band werd opgericht in december 2014, om een beetje zomer te brengen in de koude donkere dagen en bestaat uit Willem Thijssen, Freek Verberk, Thijn Moons en Mart Boumans. Inmiddels speelden ze al op Prilpop, op de Toffel in het voorprogramma van Lookapony, Afterpartees & The Black Cult.

Home for Supper

Home for Supper bestaat Kevin Verlouw (zang & gitaar), Thijs Sluiter (bass & zang), Noud Peters (drum) en Bas Damen (gitaar). Op de dag dat de eerste single ‘Rise Again’ uitkwam werd de band meteen gevraagd om bij 3FM live te komen spelen. Mede dankzij hun catchy refreintjes, goede stem, dikke gitaren en strakke drums ligt de muziek makkelijk in het gehoor en kregen ze veel positieve reacties van de luisteraars. Hun muziek is divers maar toch één geheel: de ‘Home for Supper-sound’.

Of Stone and Fire

Of Stone and Fire is een driekoppige rockband uit Arnhem, bestaande uit Daniël Schilling (drums), Douwe Zwiers (bas), en Martin Ouboter (zang en gitaar). De band werd in 2013 opgericht en heeft sindsdien een eigen sound gecreëerd met een mix van stoner-elementen, alternatieve rock en grunge. Of Stone and Fire probeert niet per se het wiel opnieuw uit te vinden, maar stelt zich vooral als doel hun publiek te verbazen. Dit doen ze met strakke drums, grappige én muzikale baslijntjes en referenties naar Led Zeppelin.

Bekijk de foto's