Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen

Finale Roos van Nijmegen

De Roos van Nijmegen is dé muziekcompetitie voor ambitieuze bands en acts uit de regio Nijmegen met een eigen repertoire. Dit jaarlijks terugkerende muziekspektakel bestaat al sinds 1986 en viert dus in 2012 haar 26e verjaardag! Van postrock tot hiphop en van singer-songwriter tot metal; elk denkbaar muziekgenre vindt zijn weg in de Roos. Op donderdag 17 mei, traditiegetrouw op Hemelvaartsdag, vindt de finale plaats in Doornroosje. Van de 35 inschrijvingen zijn er nu nog maar vier over. De jury heeft in de voorronden drie bands geselecteerd en als vierde gaat de publieksfavoriet uit de voorronde door naar de finale. Wie zal dit jaar de Roos winnen en daarmee een fantastisch prijzenpakket in de wacht slepen?

Het prijzenpakket bestaat uit drie dagen studiotijd voor een complete demo of single productie bij Bigmouth Music, mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering, een professionele videoclip geschoten door Younique Film, een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 250,- en een fotoshoot door TakeTwo Communication.

The Liquid Machine
Een goede dosis hardrock met een stevige rand jazz. Dat is waar The Liquid Machine voor staat. Deze jongens zijn energiek, super enthousiast en knallen van het podium af met hun snoeiharde gitaargeluid, dikke drum- en baspartijen en pakkende zanglijnen die je zo kunt meebrullen. Kortom, een strakke Nijmeegse band, die klaar is om het podium bij jou in de buurt te komen afbreken. The Liquid Machine is door de jury geselecteerd om in de finale te spelen.

Discipline & Rather Real
De eerlijke en oprechte teksten van Discipline gecombineerd met de veelzijdige beats van Rather Real hebben lokaal al voor veel optredens en de nodige buzz gezorgd. De teksten van Discipline zijn veelal autobiografisch, met een altijd aanwezige menselijkheid. Rather Real levert erg uiteenlopende beats waarmee hij de luisteraar telkens weer een nieuw hoek van zijn sound laat horen. Live staat het duo voor diversiteit: van knallende hiphop tot zomerse jazz. Dat de Nijmeegse hiphop scene nog wel degelijk leeft, bewijzen deze mannen! Ook deze mannen zijn door de jury geselecteerd om in de finale plaats te nemen.

The Low Tide
Wanneer je je ogen sluit en naar The Low Tide luistert, trekken landschappen aan je voorbij. De composities nemen de ruimte en getuigen van een verfijnde subtiliteit, zonder het liedje uit het oog te verliezen. Eenzelfde verdieping is te vinden in de teksten, die thema’s behandelen als vergankelijkheid en strijd die eenieder dagelijks voert. De muziek van The Low Tide balanceert tussen expressie en compositie, zonder te bedachtzaam te worden. Gestileerd en met gevoel voor sfeer maakt The Low Tide progressieve pop op geheel eigen wijze. The Low Tide mag ook via het jury-oordeel deelnemen aan de finale.

ZeitGeist
Geen grenzen, dat is het idee achter de muziek van ZeitGeist. Naast hun interesse voor de wetenschap, delen deze studenten de liefde voor muziek. De centrifugale krachten van hun instrumenten maken het leven aangenaam verrassend. Nederlandse, Duitse en Afghaanse invloeden verrijken de diversiteit van deze band, waarin klassiek, electro, triphop, drum&bass en jazz bij elkaar komen. De beats en baspartijen zorgen ervoor dat je niet lang stilstaat; de melodieuze gitaar en de synthesizer laten je zweven en de twee celli bezorgen je kippenvel. Samengevat is Zeitgeist een stevige bodem van hiphopbeats en bas, belegd met gitaar, rap en zang, overgoten met een klassiek cello-sausje. Als dat niet spannend klinkt… ZeitGeist heeft door de meeste publieksstemmen in de voorrronden een wildcard verkregen voor de finale.

Bekijk de foto's