Doornroosje
loader

Finale Roos van Nijmegen

De Roos van Nijmegen is dé muziekcompetitie van Nijmegen!

Dit jaar wordt de 27e editie van deze jaarlijks terugkerende bandcompetitie georganiseerd door Poppodium Doornroosje. Al sinds 1986 maakt het een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt de Roos het perfecte podium voor ambitieuze beginnende bands met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Van rock tot hiphop, van metal tot ska, van alles heeft in de afgelopen 26 jaar de revue gepasseerd.

In drie voorrondes streden muzikanten op het podium van Poppodium Merleyn voor een plek in de finale. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat uit naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op hemelvaartsdag in het beste poppodium van het jaar: Doonrnroosje. De winnaar van de Roos van Nijmegen ontvangt een aantal mooie prijzen die een vliegende start richting meer succes en meer optredens zal geven!

The Aron & Florian Bevelander Bandexperience maakt supervette knallende alternative rock. Aron’s sprankelende gitaarriffs en melodieuze loops blijven in je geheugen gegrift staan en de onnavolgbare drumpatronen van Florian zorgen ervoor dat deze goed geoliede rockmachine op het podium klinkt als een meerkoppige band. Completeer het geheel met soms grappige, dan weer poëtische maar ook niks-aan-de-hand teksten en je hebt de unieke sound 

Het raggende rock-sextet The Naked Sweat Drips maakt psychedelische hardrock met invloeden uit de 60’s en 70’s, maar met een flinke dosis hedendaagse rock. De beweeglijke muzikanten gaan elk optreden met doorweekte kledij van het podium af, waarbij ook het dansende publiek niet geheel onbezweet achter blijft.

In de winter van 2012 kruisten de wegen van deze vier muzikale studenten zich per toeval in het studentenhuis van gitarist Luc. Sindsdien hebben zij zijn kamer nimmer meer verlaten en maken zij slechts nog muziek onder de naam Wolves Dressed in Sheep: onvervalste liederen uit het hart met een country/folk of popachtige sound.

Wanneer een virus een organisme infecteert, kan het de “Lysogenic Cycle” in gaan, waarin het zich ongemerkt repliceert, wachtend op het juiste moment om toe te slaan. Dit moderne death/trash metal virus begon in 2009 met het infecteren van het publiek. Na een onderbreking van 2 jaar is de band klaar voor hun comeback.

Bekijk de foto's (Wolves Dressed in Sheep)
Bekijk de foto's (The Naked Sweat Drips)
Bekijk de foto's (The Aron & Florian Bevelander Bandexperience)
Bekijk de foto's (Lysogenic Cycle)