Doornroosje
loader

Finale Roos van Nijmegen

De Roos van Nijmegen is dé muziekcompetitie van Nijmegen!

In drie voorrondes streden muzikanten op het podium van Poppodium Merleyn voor een plek in de finale van de 28e editie van de Roos van Nijmegen. Na de voorrondes selecteert een professionele jury drie acts die door mogen naar de finale. De vierde finaleplaats gaat uit naar de publieksfavoriet. De finale vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag in Doornroosje. De winnaar van de Roos van Nijmegen ontvangt een aantal mooie prijzen die een vliegende start richting meer succes en meer optredens zal geven!

Eind 2012 leek er geen redden meer aan, Captain Ortega leek gekielhaald en ten onder, maar uit de krochten van thuishaven Nijmegen vonden de vier overgebleven matrozen Casper, die als zanger het vijf-koppig rockmonster compleet maakt. Deze muitende bende vuurt een combinatie van snoeiharde rock, pakkende meezingers en snelle punk op de luisteraar af.

In Orbit is een indie/folkband bestaande uit vier Nijmeegse studenten. Met een breed instrumentarium brengen ze akoestische luistermuziek over alledaagse gedachtegangen ten gehore. Muzikaal fluctueren de nummers tussen rustig kabbelende melodieën en percussieve hoogtepunten. In juni 2013 kwam de debuut EP “It’s Not That Cold If You Dress Well” uit.

De jonge honden van Remove Before Flight spelen al vier jaar samen en zijn als familie voor elkaar. Het podium veroveren zij met muziek vol gitaargeweld, heerlijke hammond geluiden, een strakke bas en drumwerk waar drummers versteld van staan. RBF staat vol overtuiging op het podium en laten de oude blues rock geluiden weer herleven.

Begonnen als Hardcore band in 2010, heeft Metal Band Through The Struggle het roer wat omgegooid en zijn ze naar een meer dynamisch en melodische sound gegroeid, dit wel met het behoud van de rauwheid en energie van het hardcore genre. In maart 2013 hebben zij ‘Absolute Nothing’ uitgebracht.

Bekijk de foto's