Doornroosje
loader

Festival Jazz International Nijmegen

Yussef Dayes plays Black Focus + Strobes

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats. Het programma is verdeeld over vier dagen en vier podia: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. Tickets en meer informatie zijn te vinden op FJIN.nl.

Yussef Dayes plays the music of Black Focus (UK)
Weer zo’n band uit Engeland die jazz een nieuwe kant op duwt. Wat begon als een eenmalige livesessie voor het online underground muziekkanaal Boiler Room werd een project dat in rap tempo verder groeit. Al tijdens de repetities voelden toetsenist Kamaal Williams en drummer Yussef Dayes dat de telepathische grooves naar meer smaakten. Als Yussef Kamaal laat dit Londonse duo zich inspireren door het vroegere fusionwerk van Herbie Hancock en Miles Davis, maar voegt daar invloeden uit de Britse dance en elektronica scene zoals jungle en broken beat aan toe. Dj en labeleigenaar Gilles Peterson tekende hen onmiddellijk op zijn Brownswood Recordings label. Het debuut Black Focus uit 2016 sloeg in als een bom. Na een aantal optredens onder de naam Yussef Kamaal hebben de heren besloten ieder hun eigen weg te gaan en presenteert FJIN de band van drummer Yussef Dayes.

Bezetting: Yussef Dayes – drums; Mansur Brown – gitaar; Tom Driessler – bas en Charlie Stacey – keys

Strobes (UK)
Strobes is een Britse electro-improv band bestaande uit keyboardspeler Dan Nicholls (Squarepusher en Matthew Herbert), drummer Joshua Blackmore (Troyka) en gitarist en synthesizer man Matt Calvert (Three Trapped Tigers, Heritage Orchestra). Gedrieën maken ze ongrijpbare muziek waarin ze spelen met (poly)ritmiek, Afrikaanse ritmes, live sampling maar ook fluïde grooves en intuïtieve melodieën. Je moet het horen om het te vatten.

Bezetting: Dan Nicholls – keyboards; Matt Calvert – gitaar en synthesizer en Joshua Blackmore – drums

Afterparty: Broken Brass Ensemble (NL) – Brebl – aanvang: 23:30

Met hetzelfde dagticket voor Festival Jazz International Nijmegen kun je door naar Brebl voor de afterparty met Broken Brass Ensemble en hun New Orleans brass music 2.0. Ze typeren zichzelf als een achtkoppig brass-riot monster. De band mixt de New Orleans brasssound met hiphop-, funk- en soulinvloeden en die mix is onweerstaanbaar. De band maakte met deze aanstekelijke sound de afgelopen jaren furore in binnen- en buitenland. Nu is Brebl aan de beurt voor een stevig potje dansbare brass.

Dagticket – FJIN Dag 3
Early Bird (t/m 1 sept): €17,50
Regulier: €20,00

Passe-partout
Early Bird (t/m 1 sept): €65,00
Regulier: €77,50