Doornroosje
loader

FJIN 2021

Jo Goes Hunting Orchestra + Keyon Harrold

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

A COVID Certificate is mandatory for this show. Make sure you have a valid QR code, don’t forget your ID and check the app before your visit!

Festival Jazz International Nijmegen is terug, met vanavond een mooie line-up in Doornroosje. Het complete programma van FJIN 2021 vind je op de festivalwebsite.

Jo Goes Hunting Orchestra
Speciaal project-alert!

Je hebt artiesten die niet in hokjes denken, artiesten die niet in hokjes te vangen zijn en je hebt Jimmi Hueting. De Rotterdamse Nijmegenaar (andersom mag ook) heeft wel iets gehoord over hokjes, maar als kind van de iPodgeneratie shufflet hij liever genres door elkaar, getuige Jo Goes Hunting, het muziekproject van Hueting. Al tijdens zijn studies aan de conservatoria van Den Haag én Rotterdam (cum laude afgestudeerd, jawel) viel de grenzeloze sound van deze jazzdrummer op, die volwassen werd door als tiener met veel oudere jazzmuzikanten te spelen. Is het indie? Is het futuristische jazz? Is het dance? Het is bovenal goed en verrassend, durven we wel te zeggen.

Puristen gaan hard op de gesyncopeerde ritmes, vijfkwartsmaten en drumfills. Of anders op die synths, analoge opnametechnieken of de hoorbare invloed van hardbop die Hueting in zijn muziek stopt. Gewone muziekliefhebbers worden getriggerd door de veelheid aan ideeën die Hueting in zijn muziek stopt. Gebracht vol bravoure en emotie levert dat een bijzonder eigenzinnig en uniek geluid op. Speciaal voor Festival Jazz International Nijmegen en RAUW (in Rotterdam) transformeert Jo Goes Hunting naar een XL-jazzensemble met liefst elf muzikanten. Dat belooft wat. Spektakel en verrassing gegarandeerd, ook voor Hueting zelf!

BEZETTING

Jimmi Hueting  – drums

Daniel Eskens  – bas

Thierry Castel  – synths

Jelle Roozenburg – gitaar
Sjoerd Krul – gitaar

Louk Boudesteijn – trombone

Romain Bly – trompet, hoorn

Nicolo Ricci – tenorsaxofoon

Jesse Schilderink – baritonsaxofoon

Carmen van Mulier – zang, percussie

Sophia de Geus – zang, percussie

 

Keyon Harrold
The future of the trumpet

Een superster. De toekomst van de trompet. Een held van de nieuwe Amerikaanse jazzgeneratie. Het regent superlatieven als er over Keyon Harrold geschreven wordt en nee, die komen niet uit zijn eigen koker. Grootste fan is namelijk grote meneer Wynton Marsalis. En wie zijn wij om zijn woorden tegen te spreken? Ook wij zijn very keen on Keyon!

Andere fans heten Beyoncé, Erykah Badu, Rihanna en Gregory Porter. Met Jay-Z, Robert Glasper en Common werkte hij al samen. Zijn klanken zijn op meer dan honderd albums te horen. Met de platen die hij onder eigen naam maakte, won hij twee Grammy’s. Met één been in het verleden en één been in de toekomst heeft hij een fundament in de rijke muziekgeschiedenis en bouwt daarop voort met de sounds van morgen. Uitgangspunt is altijd de beat, en die is genreloos. Met zijn natuurlijke mix van jazz, fusion, rock, r&b en reggae is de stijl van deze trompettist, producer, arrangeur en songwriter even eclectisch als herkenbaar. Dat levert muziek op die virtuoos, toegankelijk en ongekend is. Een terechte headliner van Festival Jazz International Nijmegen!

BEZETTING

Keyon Harrold – trompet

Nir Felder – gitaar

Shedrick Mitchell – piano

Burniss Travis – bas

Charles Davis – drums