fbpx
Frayle

Soulcrusher

Frayle + The Fifth Alliance

donderdag 28 oktober 2021
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 28 oktober 2021
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

De fascinatie voor hekserij, zwarte magie en het occulte is nooit ver weg bij het uit Cleveland afkomstige Frayle. De kern van de band bestaat nog steeds uit vocaliste Gwyn Strang en gitarist Sean Bilovecky. Het karakteristieke en fraaie doom metal geluid is uniek in zijn soort.

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

COVID Certificate is mandatory for this show. Make sure you have a valid QR code, don’t forget your ID and check the app before your visit!

Het debuutalbum ‘1692’ dat ze afgelopen jaar hebben uitgebracht via het Nijmeegse Lay Bare Records is een logisch vervolg op de eerste EP ‘The White Witch’ uit 2019. De heavy doom werkt nog steeds hypnotiserend en de vocalen van Strang gaan naadloos over in de duistere, angstaanjagende soundscapes. Invloeden van Chelsea Wolfe, Sleep en zelfs Portishead zijn hoorbaar in de lange slepende nummers. Een passende soundtrack voor een duistere avond in oktober.

The Fifth Alliance is afkomstig uit Breda en maakt al enige tijd indruk met hun verwoestende sludge metal. Het vijftal met frontvrouw Silvia Berger heeft in 2019 hun ‘The Depth of The Darkness’ album uitgebracht bij het Belgische kwaliteitslabel Consouling Sounds. De sfeer die de nummers uitstralen zijn beklemmend en stuwend. De prachtige subtiele intro’s leiden tot knalharde sludge metal met furieuze blastbeats, tremolo riffs en ijzingwekkend geschreeuw.

genre

metal, doom metal, sludge metal

media

Frayle + The Fifth Alliance

donderdag 28 oktober 2021

placeholder