Doornroosje
loader

Fuma

Vanavond presenteert Merleyn i.s.m. Waaghals Arnhem & Nijmegen twee ‘hete’ acts van verschillende continenten: Fumaça Preta en The Wanton Bishops.

Fumaça Preta is afkomstig uit een handjevol verschillende landen (Portugal, Venezuela, Brazilie, Engeland en Nederland) en Wanton Bishops komen uit Libanon. Muzikaal hebben de bands relatief weinig overeenkomsten behalve de dosis (garage)rock en psychedelica maar dit hield ons niet tegen om ze samen op een avond te programmeren.

Fumaça Preta speelde onlangs nog op Valkhof Festival waar ze het schopten tot een van de publieksfavorieten. Dit bonte gezelschap trof elkaar enkele jaren geleden in Amsterdam in een omgebouwde garage die als studio diende. Onder leiding van de Portugese-Venozolaan Alex Figueira vond er een jamsessie plaats samen met Stuart Carter en James Porch. Ze namen in het zelfde weekend nog een 7-inch single op en Fumaça Preta was geboren. Live worden de heren bijgestaan door de Braziliaanse zangeres en muzikante Kiki. Tropische ritmes waaronder tropicalia, salsa en cumbia in combinatie met rock en soul krijgen een hele fijne psychedelische injectie en een op hol geslagen orgel maakt het feest compleet. Hun debuutalbum zal op 19 september officieel verschijnen op het smaakvolle Soundway Records maar is na afloop van hun show exclusief te koop bij de Waaghals platenstand in Merleyn.

De avond zal worden afgetrapt door het Libanon afkomstige The Wanton Bishops. De band is afkomstig uit Beirut, Libanon, niet de meest voor de hand liggende stad voor een ontvlammende rock revolutie. The Wanton Bishops startten deze enkele jaren geleden en ze zijn nu voor het eerst te zien in Europa.

The Wanton Bishops bestaat uit Nader (zang, mondharmonica, gitaar) en Eddy (gitaar, banjo). Ze ontmoetten elkaar een paar jaar geleden in een bluesbar in Beirut, tijdens een knokpartij. Door het nodige toeval troffen de twee elkaar aan de bar, waar onder het genot van goedkope tequila een vriendschap ontstond. Het resulteerde uiteindelijk in een band, shows in Turkije, Egypte, USA, Frankrijk en Scandinavie en ze speelden als support voor Guns n’ Roses en Lana Del Ray in hun thuisstad. Beide heren zijn fervent aanhanger van artiesten als The Kinks, Muddy Waters en Jack White. Live worden Eddy en Nader vergezeld door een drummer en bassist.

Vlak voor hun Europese tournee zal hun debuutalbum ‘Sleep With The Lights On’ verschijnen.
De release valt samen met de  internationale première van een documentaire die Red Bull Media House maakte over de band (zie kopje video).

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier 

Bekijk de foto's (The Wanton Bishops)
Bekijk de foto's (Fumaça Preta)