Doornroosje
loader

Gambles + Bart van der Lee

Gambles is het alter ego van de uit New York afkomstige Matthew Siskin. Als kind kreeg Siskin een gitaar van zijn vader en de jaren erop leerde hij zichzelf bijna honderd nummers van Leonard Cohen spelen. Jarenlang maakte hij geen muziek maar was druk als creatief directeur van zijn eigen succesvolle vormgevingsbureau. Hij werkte voor bekende Amerikanen als Beyoncé, Mary Kate en Ashley Olsen.

In augustus 2012 gooide hij het roer om en besloot om teksten en nummers te gaan schrijven om zijn (pijnlijke) persoonlijke ervaringen van de jaren ervoor in muziek te vatten. Gambles was geboren en enkele maanden later speelde hij zijn eerste shows in New York. Hij tekende bij het gerenommeerde label Secretly Canadian – o.a. Antony and the Johnsons, Damien Jurado en SUUNS- waarop zijn debuutalbum ‘Trust’ in september zal verschijnen. De plaat klinkt als een passende soundtrack voor een willekeurig drama. Nee echt, kies maar een drama, deze plaat past er perfect bij. Siskin legt zijn hart en ziel op een bijzondere wijze in zijn muziek.

Gambles maakt vanavond solo zijn Nederlandse podiumdebuut. Aanrader voor liefhebbers van Elliot Smith, Joni Mitchell, Christopher Owens en Leonard Cohen.

 

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

Bekijk de foto's (Bart van der Lee)
Bekijk de foto's (Gambles)