Doornroosje
loader

George Clinton & Parliament Funkadelic

We want the funk! Uncut funk. Tha bomb! George Clinton has the funk.

De charismatische en eigenzinnige Clinton wordt gezien als dé uitvinder van de P-funk, waarbij de P staat voor Pure. Hij staat inmiddels een halve eeuw op het podium, maar blijft innoveren en verrassen. Hij geldt daarom ook als hét grote voorbeeld van onder meer Prince, Kendrik Lamar, Snoop Dogg, Dr. Dre en Red Hot Chili Peppers.

George Clinton was de eerste die funk mixte met rock, hypnotiserende jams, psychedelica, jazzy horns, moddervette baslijnen en melodieuze zang. Tevens was hij de oprichter van legendarische bands als Funkadelic, Parliament en the P-Funk All Stars.

Vooral live was en is George Clinton niet minder dan sensationeel. Als Dr. Funkenstein wordt hij steevast vergezeld door zijn Mothership Connection. Een groot aantal muzikanten in de meest exotische outfits, goed voor uren durende concerten waarbij het publiek extase na extase beleeft. Classic stuff van een grote meneer die intussen de respectabele leeftijd van 76 jaar heeft bereikt. Laat je meevoeren door Dr. Funkenstein en zijn band onder de noemer van Clinton’s eigen uitspraak ‘Free Your Mind… and Your Ass Will Follow’.

Bekijk de foto's