Doornroosje
loader

Ghostpoet + Tony Njoku

De uit Londen afkomstige muzikant, producer, zanger en rapper Obaro Ejimiwe aka Ghostpoet brak in 2011 door met Peanut Butter Blues & Melancholy Jam, het Mercury Prize-genomineerde debuutalbum dat werd geroemd om zijn muzikale veelzijdigheid. Hij laat zich niet in hokjes plaatsen, en zijn muziek evenmin. Ghostpoet is een muzikant die zijn eigen bakens verzet en zijn geluid is altijd in ontwikkeling. 

In 2018 bracht Ghostpoet zijn vierde album uit. ‘Dark Days & Canapés’ is als opvolger van ‘Shedding Skin’ een album dat nog verder weg staat van beats & producers, en meer naar een geluid neigen waar een volledige band goed tot zijn recht komt. Met behulp van grillige gitaren, duistere synths en kille bassen banen Ghostpoet en zijn band zich een weg door verschillende genres.

Aanrader voor liefhebbers van o.a. Young Fathers, SBTRKT, Romare, Mount Kimbie, SUUNS en Thom Yorke.

De support wordt deze avond verzorgt door Tony Njoku. Njoku is een Brits-Nigeriaanse producer en songwriter van elektronische muziek. Zijn zelfgeschreven en geproduceerde nummers worden beschreven als ‘opvallend suggestieve’ soundscapes, waardoor zelfs de kortste popsongs als episch klinken avonturen.