Doornroosje
loader

FortaRock

Graveyard + Imperial State Electric

De Zweedse band Graveyard voert je terug naar de jaren zeventig met zompige blues-boogie riffs en krachtige uithalen in de beste Led Zeppelin traditie.  Rock zoals rock bedoeld is.

Hun album ‘Hisingen Blues’ uit 2011 ging de boeken in als één van de beste rockplaten van dat jaar. Opvolger ‘Lights Out’ was van hetzelfde niveau, wederom vol zompige psychedelische retro-hardrock. Het geluid van de band komt op deze plaat tot volle wasdom. Live heeft Graveyard zich inmiddels dubbel en dwars bewezen na een zegetocht in de clubs en op festivals, waaronder ook FortaRock in 2014.

In 2015 komen ze terug met een album getiteld ‘Innocence & Decadence’ en een bijbehorende clubtour. Het album werd opgenomen in de Atlantis Studio in Stockholm en zal in september verschijnen via Nuclear Blast. Graveyard is een absolute aanrader voor elke zelfverklaarde rockliefhebber.

Het eveneens uit Zweden afkomstige Imperial State Electric is het geesteskind van Nicke Anderson, beter bekend als frontman van The Hellacopters en metalband Entombed. De stampende rock ’n roll van Imperial State Electric ligt muzikaal in het verlengde van illustere bands als T-Rex en The Sweet uit de jaren 70, maar dan op moderne wijze uitgevoerd met alle techniek die erbij komt kijken. Een perfecte opwarmer voor Graveyard.

Bekijk de foto's (Graveyard)
Bekijk de foto's (Imperial State Electric)