Doornroosje
loader

Nachtsport - 2 jarig bestaan

Gregor Tresher + Hauk ’n Baum LIVE e.a.

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Deze show is uitverkocht!

De Nijmeegse organisatie Nachtsport wordt weer een jaartje ouder en viert hun tweejarig bestaan vertrouwd in Doornroosje. Na de succesvolle verjaardags editie van vorig jaar met o.a. Dominik Eulberg zullen zij opnieuw met een programma van formaat komen om deze feestelijke gebeurtenis tot in de late uurtjes te vieren.. Of juist tot in de vroege uurtjes? De klok gaat namelijk vooruit en voordat je het weer sta je pas om 07:00 uur nieuwe tijd buiten..

Gregor Tresher’s DJ carrière begon al vroeg in de jaren ’90 in Frankfurt. Inmiddels is Tresher een gerenommeerde naam in de techno scene; op alle grote locaties heeft hij al mogen draaien en heeft hij releases op labels als drumcode, Cocoon, Ovum en zijn eigen label Breaking New Soil. Als producer debuteerde hij onder zijn eigen naam na de producties van zijn alter ego Sniper Mode pas later en bracht hij in 2007 de best verkochte techno track op beatport ‘A Thousand Nights’ uit. Tevens werd hij door het Duitse magazine Raveline dat jaar en het jaar daarop uitgeroepen tot beste producer. Hierna volgde nog het album ‘The Life Wire’ (2009) en ‘The Lights From The Inside'(2011). Zijn stijl wordt getypeerd door de vele melodieën, stevige bass en het altijd aanwezige duistere melancholische en tintje, en met een 3 uur durende set zal hij deze avond dan ook in stijl afsluiten.

Nadat Hauk ’n Baum tijdens de vorige verjaardag Doornroosje al op de kop wist te zetten en betoverd achter heeft gelaten met hun rollende en progressieve muziek komen ze weer terug om dit kunstje nog eens een keertje goed over te doen in de grote zaal. Pas sinds 2011 zijn deze jongens bezig met hun liveset en hebben nu al een aantal platen gereleased op Solee’s Parquet Recordings. Ook in het buitenland is dit Amsterdamse duo nu ook aan het doorbreken en hebben al gestaan op o.a. Tomorrowland, sisyphos (Berlijn) en Artheater (Keulen).

Donderdag 31 januari was Joran van Pol al hoofdact bij Nachtsport @ Merleyn en zal nu de opening voor zich nemen. Dit nieuwe talent is een korte tijd hard op weg te ontpoppen tot grote naam. Zijn muziek is opgepikt door onder andere Richie Hawtin en Dubfire en heeft hij al op Hawtin’s M-nus label muziek uitgebracht.

Verder op het programma staan: Red Square LIVE, ook act bij de 9edonderdag editie in Merleyn op 28 februari, Roy Habets en het DJ trio Tammer.Elmore.Kemperman aka Sam Tammer, Thomas Elmore en Daan Kemperman. Met deze laatste namen maakt Nachtsport het programma compleet en wordt er uitgekeken naar een nieuwe verjaardagseditie in het vertrouwde Doornroosje.