Doornroosje
loader

Gretchen Peters

Dit is een S.O.S. concert. 

Op vertoon van je collegekaart kun je van maandag tot en met donderdag voor de helft van de prijs naar S.O.S. concerten in Merleyn. Jawel, maarliefst 50% korting. De korting is alleen te verkrijgen aan de deur van Merleyn, en op = op.

Gretchen Peters werd in eerste instantie vooral bekend doordat ze nummers schreef voor andere muzikanten waaronder Trisya Yearwood, Bonnie Raitt en Neil Diamond. Dit leverde haar tot dusver twee Grammy’s maar bracht nog niet de gewenste en verdiende erkenning als solo-artiest op. De ruim 50-jarige laatbloeier Peters nam op haar 38e haar debuutalbum ‘The Secret Life’ op.

In 2012 bracht ze het zeer goed ontvangen album ‘Hello Cruel World’ uit, een persoonlijke plaat vol emotie en diepgang, die rauw en doorleefd klinkt. Het album is op zijn minst zo goed als de laatste platen van grootheden als Emmylou Harris en Lucinda Williams. Gretchen Peters blinkt uit in haar vakmanschap: het schrijven van prachtige liedjes en bovendien bespeelt ze de gitaar op sublieme wijze. Live weet ze met elk optreden het publiek te raken met haar hemelse stem en mix van roots en folk-liedjes.

Bekijk de foto's