Doornroosje
loader

Groeten uit Nijmegen

The Hubschrauber + Rev Trigger + Cymbaline + Mountain States + Remove Before Flight + Janique en Niels

CD & LP-speciaalzaak Waaghals uit Arnhem en Nijmegen presenteert vanavond ‘Groeten uit Nijmegen’, de release van hun nieuwe vinyl-release met daarop een fijne verzameling nieuwe talenten uit de stad en regio Nijmegen.

25 jaar na de release van de eerste editie van Groeten uit Nijmegen vonden de beste mensen van Waaghals het de hoogste tijd voor een tweede versie. Waaghals Records presenteert ‘Groeten Uit Nijmegen 2’ met daarop The Naked Sweat Drips,  The Hubschrauber, Mountain States, Janique & Niels, Remove Before Flight, Cymbaline en Rev Trigger. Elk met twee nummers op de plaat.

Vanavond zullen de hoofdrolspelers van deze release optredens verzorgen in Doornroosje. Noem het gerust een mini-festival want Cymbaline, Janique & Niels, The Hubschrauber, Mountain States, Remove Before Flight en Rev Trigger zullen optredens verzorgen in Doornroosje. Daarnaast zullen de Waaghals DJ’s fijne plaatjes opleggen voor, tussen en na de optredens.

Cymbaline (22:30u)
Cymbaline is een Nijmeegse neo-psychedelische band met surf-invloeden. Een gedeelde liefde voor oude 60’s-70’s psychedelische muziek en meer moderne psychedelica als Allah-las, Tame Impala, Foxygen en Jacco Gardner zorgden voor een rijke inspiratiebronnen.

The Hubschrauber (20:15u)
Deze Nijmeegse band maakt vuige rock afgewisseld met harmonische refreinen. Hard-zacht-hard op z’n 90’s. Na ‘I Want To Buy A Farm With You’ die in maart 2015 uitkwam zijn de heren al weer aan het werk aan hun debuutalbum welke een ware Space Oddyssey zal worden.
Haal je ruimtepak maar uit de garage en maak je klaar voor the Hub!

Mountain States (23:15u)
De Nijmeegse band Mountain States kwam enkele jaren geleden uit het niets met de single “El Sombrero” op de proppen. De dreampop single met het dromerig gitaarriffje en ontzettend aanstekelijk refreintje verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet.
De heren werken aan het debuut wat binnenkort zal verschijnen.

Janique & Niels (21:00u)
Janique & Niels zijn een duo met een jazzy-pop sound, die al te zien zijn geweest in de Schouwburg van Tilburg en Tivoli te Utrecht. Na een aantal optredens warm lopen kon men er niet meer omheen: Janique en Niels zijn een gouden combinatie.

Remove Before Flight (21:45u)
De Nijmeegse band Remove Before Flight is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het opnemen van hun debuutalbum ‘Light And Shade’. Ze hebben er alles aan gedaan om bij Moon Music Studio, op analoge wijze een te gekke plaat neer te zetten. Van swingende blues/rocksongs en een meerstemmige liedjes van duister tot psychedelische uitspattingen.

Rev Trigger (19:30u)
De drie broers Stapel uit Ottersum; David Joep & Tim maken akoestische luisterliedjes met een driestemming hart
De heren laten zich inspireerden door oa The Band, Crosby Stills Nash & Young. Met gitaren, bas, mandoline en percussie speelt Rev Trigger tijdloze muziek die gaat over leven en liefde en over het tikken van de tijd.

Bekijk de foto's (Janique en Niels)
Bekijk de foto's (Remove Before Flight)
Bekijk de foto's (Mountain States)
Bekijk de foto's (Cymbaline)
Bekijk de foto's (The Hubschrauber)
Bekijk de foto's (Rev Trigger)