fbpx
Afbeelding voor Gyasi

Gyasi

woensdag 30 oktober 2024
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 30 oktober 2024
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

De uit Nashville afkomstige glamrocker Gyasi (spreek je uit als Jah-see) leeft en speelt glamrock. De moderne rockster neemt je mee in de wereld van glam- en rock ’n roll, met een geluid waar duidelijk invloeden van T. Rex, David Bowie maar ook Gary Glitter, The Hives en The White Stripes in hoorbaar zijn.

Van oorsprong groeide Gyasi op in West Virginia, in een dorpje in the middle of nowhere. Gyasi is zijn echte naam en hij was anders dan zijn klasgenoten in zijn jeugd. Hij groeide op in een vrij gezin, speelt vanaf zijn vierde levensjaar gitaar en droeg al vroeg make-up. Hij worstelde met zijn gender en is er van overtuigd dat zijn mannelijke en vrouwelijke kant gelijkwaardig zijn. Met een pittige tijd in een conservatieve omgeving die hem niet accepteerde, was muziek maken voor deze glamrocker in eerste instantie een toevlucht, maar misschien wel meer nog een bevrijding.

Gyasi bracht recent zijn nieuwste plaat ‘Rock and Roll Sword Fight’ uit en hiermee gaan we hem komend najaar in Merleyn zien.

genre

rock, psychedelic rock, rock & roll, glam rock

media

Gyasi

woensdag 30 oktober 2024

placeholder