Doornroosje
loader

DE HAUSMAGGER 2019 ÍK ZIE JE NOG STEEDS! AFSCHEIDS TOUR

Hausmagger + Nancy Kleurenblind

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

In 2019 is het 10 jaar geleden dat Hausmagger (als taakstraf) begon met het teisteren van de hollandse poppodia. ‘…De tijd gaat snel, maar Hausmagger, met teksten directer dan een rechtse, ging sneller: de band, rond gitarist Eddy ‘De Pook’ Sewerratti (surfsound-coryfee) en Theo Wesselo (ex-TV-ster & full-contact-dichter) leverde in eigen beheer drie albums af en voerde een eigenwijze jaren’80-guerrilla-taktiek waardoor ze op bijna ieder festival in Nederland te zien zijn geweest.

Rauwe, nederlandstalige recht-voor-z’n-raap-songs afgewisseld met een spervuur van Wesselo’s one-liners en podium-poezie… ‘recht uit de goot’! De twee selfmade muzikanten hadden op voorhand niet kunnen bedenken dat de band in die 10 jaar zo’n ondergrondse aanhang zou krijgen. Voor Hausmagger echter geen reden om tot Sint Juttemis door te gaan met spelen. Vandaar deze afscheidstour, een reeks langere optredens met veel ruimte voor verrassingen.