Doornroosje
loader

Nijmeegse Kunstnacht

INFEST

TSAR BOMPA + WILLEM WITS + MERITES + METRO KOLLEKTIEF + MANY MORE

Het festivalseizoen dendert onverminderd voort. Van Paaspop tot Smeerboel. Van Vlieland tot Sziget. Tijd om in aanloop naar de koude winter het buitenfestival naar binnen te halen. Tijdens de Kunstnacht 2016 presenteren Doornroosje en Extrapool het binnenste-buitenfestival: INFEST. Al je favoriete festivalhits komen nog één keer voorbij. Gooi je Quechua maar weer uit, puzzel je weg door het blokkenschema, maar stap niet op die singer-songwriter. Hip je hopje, plop je dopje. Knalhouse. Layback-lounge. Vanavond is er ruimte voor alles, maar wel net te weinig. Dus kom op tijd of vind jezelf terug in die net iets te lange rij voor je favoriete band van morgen.

Zie het FB-evenement voor de laatste updates.

Bevestigde artiesten zijn onder andere:

Tsar Bompa
Een festival sluit je af met een feestje. Zo ook INFEST. Tsar Bompa brengt haatdragende ballades met pompende disco ondertoon. Dit onguur, doch romantisch aandoend kwartet, zal INFEST op zijn kop zetten met een charmante mix van aanstekelijke melodietjes en stevige, noisy ritmes.

Willem Wits
Eens in de zoveel tijd komt er een bijzonder, eigenwijs talent bovendrijven. Willem Wits bewijst op zijn tweede solo album Jochie Toch dat hij er zo één is. Na jarenlang in bands te spelen met o.a. Jett Rebel en IX toerde hij de wereld over met Herman van Veen. Hij kan met zijn band zowel ingetogen en poëtisch als feestelijk en dansbaar spelen. Het bracht hem al naar o.a. Tivoli en Paradiso.

Merites
Achter de naam Merites gaat de enigmatische Micha Venderbos schuil. Als Photic Fields labelbaas zet hij zich onvermoeibaar in voor de hij ambient in Nijmegen en is hij verantwoordelijk voor de release van vele ambient parels. Kom naar de ambient cave om zelf ook parels te ontdekken.  

Metro Kollektief
Metro Kollektief is een kollektief enthousiastelingen met een passie voor house en techno. Vannacht doet Metro Kollektief een ondergrondsje met achter de draaitafels twee talenten uit eigen stad die de kelder even flink op de kop zullen zetten: Ludoff en New People.

Elza Zijlstra – Trashworks
Festivals gaan over muziek. En mode. Doe inspiratie op voor je nieuwe festivalseizoen in de Kijkdoos, waar Elza Zijlstra in haar mini-expo een nieuwe modelijn “Trashworks” lanceert. Papieren vintage modelletjes showen minimalistische jurkjes van plastic, catsuits van zeeëgelschildjes, haarsieraden van krabbenpoten en hoedjes van flessendoppen. Geen fast fashion, maar TrashFashion!

Waaghals DJ’s
De muzikale omlijsting van de mainstage van INFEST word verzorgd door De Waaghals: de platenzaak die beroemd is in Nijmegen en vér daarbuiten om hun uitmuntende selectie én de smaak van de mannen achter de balie. Vandaag komen de mannen achter de balie vandaan en leggen zelf hun favoriete platen op.