Doornroosje
loader

FortaRock

Inquisition + Rotting Christ

Mystifier + Schammasch

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Tijdschema (onder voorbehoud)

18.30 deuren en kassa open
19.00 Schammasch
19.55 Mystifier
20.55 Rotting Christ
22.15 Inquisition

Het Amerikaanse (en voorheen Colombiaanse) duo van Inquisition timmert de laatste jaren hard aan de weg. Ze staan bekend om hun agressieve maar tegelijkertijd atmosferische blackmetal die fans van Immortal zeker zal bekoren.

Verwacht echter geen monotoon grijze storm van blastbeats en tremolo picking; de ijzersterke songs van Inquisition kennen veel tempowisselingen, waarbij de nadruk eerder ligt op de midtempo, groovende passages dan op de snelle. Het laatste album ‘Obscure Verses for the Multiverse’ toont aan dat er nog een enorm artistiek potentieel in de band zit en alles erop wijst dat het duo zijn trage, maar gestage tocht naar de top van de metalscene nog wel even zal doorzetten. Een nieuw album is in de maak.

Rotting Christ is de co-headliner deze tour. De Griekse metalband grossiert al jaren in duistere en mystieke metal. Op het nieuwe album ‘Rituals’ keert de band enigszins terug naar het geluid uit de begintijd, sfeervol, hard en zwaar. Een logisch vervolg op het vorige album ‘Kata Ton Daimona Eaytoy’. Rotting Christ is net als goede wijn, het wordt beter en beter met de jaren!

De support wordt verzorgd door de Braziliaanse black metal band Mystifier en Schammasch uit Zwitserland die in 2014 nog in Doornroosje te bewonderen waren met Secrets of the Moon.