Doornroosje
loader

Jacco Gardner + traumahelikopter

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Jacco Gardner is de naam de 24-jarige multi-instrumentalist en producer uit Hoorn. De inspiratiebronnen voor zijn zelfbenoemde ‘neo-psych baroque pop’ zijn niet de minste pioniers: Syd Barrett, Curt Boettcher, Brian Wilson, The Beach Boys en The Zombies.

In het voorjaar van 2012 verscheen zijn eerste single ‘Clear The Air’ met als b-kant ‘A House On The Moon’ op het Spaanse Action Weekend Records. Deze single was binnen een maand uitverkocht en gaat inmiddels ver boven de oorspronkelijk verkoopprijs van de hand op internet. Het befaamde Amerikaanse label Trouble In Mind-label tekende Jacco Gardner en daarmee is Jacco Gardner opeens labelgenoot van garagerock-iconen Ty Segall en Mikal Cronin. Jacco Gardner speelt iets minder vuig en hard dan deze labelgenoten maar zijn psychedelische pop/rock is van een niveau waar liefhebbers hun vingers bij af kunnen likken. Zijn officiele langspeler zal begin 2013 verschijnen.

Het Groningse garagerock trio traumahelikopter bracht afgelopen jaren al enkele singles uit op Kogar Records. Begin 2013 zal Excelsior Records een album uitbrengen. De drie heren Mark, Daan en Roel van debuteerden enkele jaren geleden in Vera. Afgelopen jaar speelden ze op festivals als de-Affaire, Incubate en Sleazefest. Verder speelden ze als support voor Mikial Cronin, Ty Segall en Tyvek. De heren van traumahelikopter gaan ‘als de brandweer’ en vanavond spelen ze in Merleyn naast ‘die andere’ garage-belofte Jacco Gardner.
Bekijk de foto's (Traumahelikopter)
Bekijk de foto's (Jacco Gardner)