Doornroosje
loader

Jack Garratt + Martin Luke Brown

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Zanger, singer-songwriter, elektronica-producer en multi-instrumentalist Jack Garratt liet voor het eerst van zich horen in 2014 met zijn van UK-garage doordrenkte ballad ‘I Couldn’t Want You Anyway’. Sindsdien krijgt hij op muziekblogs van over de hele wereld lof voor zijn krachtige manier van muziek schrijven en zijn opvallende stem. Sterproducer Rick Rubin vertelt overal dat Garratt hét grote nieuwe talent is.

Zijn live optredens staan bekend als hypnotiserende shows vol pakkende samples, gitaarsolo’s en betoverende stemmen. In zijn eentje op het podium -met slechtd een keyboard, gitaar, drumpads en wat elektronica- weet hij op het ene moment een dikke laag kippenvel op te roepen en je op het andere moment te laten dansen.

Begin 2015 speelde hij met veel succes op Eurosonic Noorderslag en begin 2016 bombardeerde BBC Radio hem tot hét talent van 2016 door hem op nummer 1 te zetten in hun jaarlijkse ‘BBC Sound of 2016-list’. Muzikaal zit de muziek van Garratt ergens tussen James Blake, Chet Faker, Jeff Buckley en Son Lux. Zijn debuutalbum zal begin 2016 verschijnen.

Bekijk de foto's (Jack Garratt)
Bekijk de foto's (Martin Luke Brown)