Doornroosje
loader

Jamie Cullum + Kat Edmonson

Jamie Cullum weet jazz, pop en rock als geen ander te verenigen en vertolkt dit live met een ongeëvenaarde energie, charme en overtuiging. Dit bewees hij al op vele festivals zoals North Sea Jazz, Montreux en Glastonbury. Met zijn populaire songs wordt Cullum regelmatig verketterd door jazzpuristen maar aanbeden door een breed publiek. Hij is in de eerste plaats een getalenteerde muzikant die met zijn mooie nummers en ongebreideld spelplezier uitgegroeid is tot een wereldster.

Cullum heeft zich in korte tijd ontwikkeld van een frivole vertolker tot een volwassen componist, producer en arrangeur. In eigen land is hij tevens, mede door het maken van verschillende jazzdocumentaires, een grote televisiepersoonlijkheid. Daarnaast heeft Cullum zijn eigen radioshow op BBC Radio 2, het populairste radiostation in Engeland. Op zijn nieuwe album zet hij de lijn door van diens voorganger ‘The Pursuit’ en begeeft Cullum zich naast jazz, ook op het pad van de singer-songwriter. Cullum zal optreden met zijn voltallige band waarmee hij ook alle songs opnam voor zijn nieuw verschenen album ‘Momentum’.

Bij het schrijven van zijn nieuwe album ‘Momentum’ experimenteerde hij met apps, oude cassetterecorders en keyboards uit de lokale kringloopwinkel. Met de clash tussen nieuwe toepassingen en vintage apparaten vertolkt hij het keerpunt waar hij dit album maakte: tussen volwassenheid en adolescentie: “The album is about that crossover period from youth into adulthood where you still have one foot in each. (…) You start to understand the world in such a different way and see things more as they are – both ugly and beautiful. You’re caught between that fresh sense of the wider picture whilst still battling those same old issues within your own head.”

Aanrader: Jamie Cullum’s wekelijkse jazzprogramma op BBC Radio 2 met interviews, live sessies, nieuwe releases en nog veel meer.

Dit concert wordt georganiseerd door Concertgebouw De Vereeniging in samenwerking met Doornroosje.

Let op: dit concert zal plaatsvinden in Concertgebouw De Vereeniging.

Bekijk de foto's (Kat Edmonson)
Bekijk de foto's (Jamie Cullum)