fbpx
Afbeelding voor Jim White

Jim White

zondag 22 mei 2022
locatie:
Merleyn
datum:
zondag 22 mei 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne en getekend op diens label Luaka Bop. White wordt wel eens “The king of country noir” genoemd. Hij maakt dromerige en donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbij komen.

Hij werkte voor zijn platen reeds samen met klinkende namen als Joe Henry, Bill Frisell en Aimee Mann. White’s nummers zijn verhalend en handelen vaak over de onderbuik van het zuiden van de VS. Het is dan ook geen toeval dat Jim White schitterende in de BBC-documentaire “Searching for the Wrong-Eyed Jesus”. Hier wordt hij gevolgd op zijn tochten door de Southern States, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, the Handsome Family en Johnny Dowd, die eveneens als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het zuiden.
Jim bracht in 2017 zijn laatste album “Waffles Triangles & Jesus” uit en nieuw werk is onderweg. Hij zal tijdens zijn tournee oud en nieuw werk spelen met zijn trio.

genre

singer songwriter, roots, bluegrass, country

media

Jim White

zondag 22 mei 2022

placeholder