Doornroosje
loader

Jimmy Diamond + Severant

Vanavond in Merleyn twee bands met als gemene deler opwindende gitaarpartijen en bezeten dikke grooves. Jimmy Diamond vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die doordrenkt is met indie rock. Muziek met rauw gitaarwerk en pedal steel, dat zorgt voor een episch geluid.

De leden van Jimmy Diamond vormen de linker- en rechterhand van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. In het najaar van 2020 verscheen hun eerste officiële release ‘Airplane’. De plannen van Jimmy Diamond voor verdere releases moeten in 2021 vorm gaan krijgen. Hierbij wordt samengewerkt met onder andere Arjan Miranda (Black Mountain), Timothy Showalter (Strand of Oaks) en Martijn Groeneveld (Mailmen studio, Utrecht).

Severant is een nieuw en opkomende band uit Eindhoven. Ze combineren hun liefde voor de jaren 60 met die van de vroege jaren 70. Aan dit geheel voegen ze graag een tikkeltje duisternis toe. Severant haalt hun invloeden uit bands als Pink Floyd en The Devil’s Blood, verwacht prachtige melodieën en harmonieën die zweven op een diepe groove. Met als contrast karakteristieke zware gitaarpartijen. Onlangs verscheen de nieuwe EP ‘Closure’ op Lay Bare Recordings.