Doornroosje
loader

Fortarock

Jinjer + Hypno5e + Space of Variations

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Voor deze show is de CoronaCheck app verplicht. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

A COVID Certificate is mandatory for this show. Make sure you have a valid QR code, don’t forget your ID and check the app before your visit!

De uit Oekraïne afkomstige metalband Jinjer geldt inmiddels al lang niet meer als band to watch. Het viertal heeft zich in sneltreintempo naar de top van de internationale metalscene gewerkt. De kracht van Jinjer zit hem in het adapteren en combineren van vele verschillende stijlen. De band haalt inspiratie uit de death metal, progressieve metal, rock en flirt daarbij ook nog met de grooves van de nu-metal.

Boegbeeld van Jinjer is onbetwistbaar de charismatische zangeres Tatiana Shmailyuk die zowel diepe grunts als heldere, cleane zang erg goed aankan. Ook de meeste recente plaat ‘Macro’ uit 2019 is hier een bewijs van. De Oekraïeners laten horen met speels gemak van metal naar reggae, naar death metal en vervolgens naar progressieve metal te kunnen switchen zonder dat er ook maar iemand af zal haken bij deze opwindende mash-up van stijlen. Daarnaast klinkt het ook nog eens allemaal als een klok. Jinjer ís metal anno 2021.

Hypno5e uit Frankrijk laat zich niet makkelijk omschrijven. De avontuurlijke band produceert muziek waar je de tijd voor moet nemen, maar die uitblinkt in schoonheid. De cinematische nummers kennen veelal een lange opbouw en monden uit in een opwindende rollercoaster van progressieve metalstijlen. Soms bruut, dan weer ingetogen. Denk aan een kruising van The Ocean, Gojira en Amenra. De instrumentbeheersing is daarnaast fenomenaal. Wat goed tot uiting komt op hun laatste wapenfeit uit 2019 en tevens een parel van een album; ‘A Distant (Dark) Source’.

Het optreden van Humanity’s Last Breath gaat helaas niet door. Ze worden vervangen door door de Oekraïense metalcore band Space of Variations.