Doornroosje
loader

Joe Buck

Tijdens zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg begon Joe Country songs te schrijven en dit bleef niet onopgemerkt. Ilse DeLange raakte enthousiast over de liedjes en bood hem een platencontract aan. Na zijn afstuderen in 2017 vertrok hij naar Nashville, waar hij veel songs heeft geschreven voor zijn aankomende debuutalbum. In oktober 2018 bracht hij zijn eerste online single ‘Black’ uit en ging hij als supportact met Kacey Musgraves door Europa. Daarnaast speelde Joe de afgelopen jaren onder andere in het voorprogramma van Hunter Hayes, Maren Morris en Dan + Shay.

Een liedje voor de commercial van PLUS Supermarkt betekende voor singer-songwriter Joe Buck een vliegende start van zijn muzikale carrière. Zijn eerste officiële release ‘The Way You Take Time’, dat hij schreef met zijn muzikaal partner Simon Leferink. Op het moment dat het nummer op televisie kwam had dit niet meer dan twee coupletten en één refrein. Later kwam de vraag vanuit de radiowereld of Joe Buck niet een volledige versie wilde maken. Het nummer werd massaal aangevraagd bij de radio, werd TopSong op Radio 2 en werd deze zomer een Top 3 airplay-hit. Inmiddels heeft het nummer ruim vijf miljoen streams op Spotify.

Afgelopen zomer stond Joe Buck als eerste Nederlandse artiest op zowel Country 2 Country als CMA Fest. CMA Fest is het grootste Countryfestival van Amerika.