Doornroosje
loader

Jóhann Jóhannsson + Jozef van Wissem

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De IJslandse componist Jóhann Jóhannsson is een hoofdrolspeler in de dynamische wereld van de neo-klassieke muziek waarin componisten inventief laveren tussen soundtrack voor films, minimal music, klassieke muziek, ambient, drone en electronica. Hij werd bekend door zijn album ‘IBM1401’ en de soundtrack voor ‘Theory of Everything’.

Jóhannsson wordt veelvuldig geroemd vanwege zijn unieke composities en baanbrekende werken op het gebied van neo-klassieke muziek, ambient, avant-garde en elektronica. Zo won hij een Oscar, Golden Globe, BAFTA en heeft hij meerdere Grammy-nominaties op zijn naam staan. In zijn thuisland schrijft hij met passie voor Icelandic Symphonic Orchestra en werkt samen met de meest uiteenlopende muzikanten zoals bijvoorbeeld Jaki Liebeszeit (CAN), Marc Almond, Stephen O’Malley van Sunn O))) en Barry Adamson.

Op 16 september brengt Jóhannsson zijn nieuwe album ‘Orphée’ uit op het befaamde Deutsche Grammofoon. Op die plaat verklankt Jóhannsson de mythe van Orpheus. Dit is een gelaagd verhaal over dood en wederopstanding uit antieke verhalen waarin Orpheus een soort halfgod is. Kunstenaars en muzikanten zorgen al vele eeuwen voor aanpassingen en aanvullingen waardoor het een van de meest bewerkte verhalen is. Johannsson liet zich voor dit album op muzikaal vlak inspireren door filmcomponisten Bernard Hermann, Ennio Morricone en Michael Nyman.

Absolute aanrader voor liefhebbers van Nils Frahm, Hauschka, Ólafur Arnalds en Max Richter.

LET OP: dit is een zit concert met vrije plaatskeuze.

Bekijk de foto's (Jozef van Wissem)
Bekijk de foto's (Jóhann Jóhannsson)