Doornroosje
loader

John Fullbright + Amy Speace

John Fullbright is dé belofte van de actuele Roots & Americana-scene. Slechts 25 jaar jong schrijft hij nummers die klinken als van iemand die er al vele levens op heeft zitten. Fullbright groeide op in Okemah, Oklahoma en muzikaal past hij in de traditie van zijn oude dorpsgenoot Townes van Zandt maar ook Leonard Cohen, Randy Newmann en Woody Guthrie: verhalend, tragisch, komisch.

Zijn debuutalbum ‘From The Ground Up’ werd vorig jaar uitgebracht en direct genomineerd voor een Grammy. Je kan een avond frisse folk en americana van de bovenste plank verwachten van deze vlaggendrager van de nieuwe generatie Amerikaanse singer songwriters. Tijdens deze tournee zal John een solo-optreden verzorgen.

Amy Speace is toegevoegd als de vaste support van John Fullbright op deze Europese tournee. Nadat Amy Speace haar carriere begon als actrice, regisseuse en toneelschrijver bleek zij ook nog een getalenteerde muzikant te zijn. Ze begon met gitaarspelen op haar 25e jaar en schreef haar eerste song toen ze 28 was. Ze werd ontdekt in de akoestische club scene in New York door Grammy winnares Judy Collins die sindsdien diverse songs van Speace heeft opgenomen en met haar heeft getourd.

Na haar twee albums werd ze vergeleken met genregenoten als Sheryl Crow, Alison Krauss en Gretchen Wilson. Haar nieuwe album ‘How To Sleep In A Stormy Boat’ is opgenomen in Nashville en geproduceerd door Nielson Hubbard en bevat gastbijdragen van John Fullbright, Ben Sollee en Mary Gauthier.

 Voor deze show geldt SKIR korting, voor info klik hier

Bekijk de foto's (Amy Speace)
Bekijk de foto's (John Fullbright)