Doornroosje
loader

John Prine + Kelsey Waldon

De Amerikaanse folk- en countrymuzikant John Prine is één van de meest invloedrijke Amerikaanse singer-songwriters van zijn generatie. Hij staat bekend als een briljante verteller en wordt ook wel een “songwriter’s songwriter” genoemd. Op 20 februari komt hij met band naar Doornroosje.

In zijn inmiddels bijna vijftigjarige carrière heeft John Prine een indrukwekkend oeuvre van folk, country en Americana opgebouwd. Zijn krakende en schurende stem, humoristische teksten over het leven en serieuze liedjes over de actualiteit zijn de rode draad in zijn werk. Met zijn debuutalbum ontpopte de voormalige postbode uit Chicago zich in 1971 tot de kroniekschrijver van het alledaagse bestaan. Dit leverde hem een flinke schare fans op. Klassiekers zoals ‘Illegal Smile’, ‘In Spite of Ourselves’ en ‘Souvenirs’ klinken nog altijd even fris als toen ze uitkwamen. Dat deze artiest de tand des tijds moeiteloos doorstaat bewijst hij op zijn nieuwe album ‘The Tree of Forgiveness’.

Onder andere Bob Dylan, Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, Roger Waters, Tom Petty en Bruce Springsteen noemen John Prine als één van hun grote inspiraties.

De opener van de avond is door John Prine zelf ontdekt. De uit Kentucky afkomstige Kelsey Waldon groeide op met traditionele country en bluegrass  daarnaast zetten ze haar muzikale ontdekkingstocht verder in Nashville. Toen de hardwerkende zangeres Kelsey Waldon in Prine’s voorprogramma kwam spelen was hij zeer gecharmeerd van haar live kunsten en muziek.  Hij bracht meteen haar album ‘White Noise/ White Lines’ uit op zijn platenlabel Oh Boy Records.