Doornroosje
loader

Josh Ritter + Tift Meritt

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

LET OP! Dit concert zal plaatsvinden i.s.m. De Lindenberg op locatie in De Lindenberg.

De Amerikaanse zanger en liedjessmid Josh Ritter wordt wel eens vergeleken met grootheden als Bruce Springsteen, Leonard Cohen en Bob Dylan. Zijn stem, licht hees, buigt teder over de melodieën terwijl de muziek, soms vloeiend en soms venijnig, je meesleept in een bitterzoete melancholie. Ritter werd in 1976 geboren en heeft inmiddels al zeven albums uitgebracht sinds 1999. Het voorlaatste album, ‘So Runs The World Away’, kwam uit in 2010, na een stilte van zo’n drie jaar. In maart 2013 bracht Ritter zijn nieuwe album uit: ‘The Beast In Its Tracks’. Vanavond zal Josh in een trio bezetting een optreden geven op locatie in De Lindenberg.

De Amerikaanse singer-songwriter Tift Merritt zal de support verzorgen voor Josh Ritter. Tift speelde eerder in Nijmegen als support voor Josh Ritter in Doornroosje en in het voorjaar van 2013 in Merleyn. Merritt bracht tot nog toe vijf studio- en twee live albums uit. Ze heeft dan ook een uitstekende live-reputatie. In recensies wordt Tift vaak vergeleken met grootheden als Joni Mitchell, James Taylor en Emmylou Harris. Live valt op dat haar prachtige liedjes niet alleen country-invloeden hebben maar hun wortels ook hebben in uiteenlopende genres als folk, soul, old school R&B en rock.

Klik HIER de website van De Lindenberg voor adres en route.

Bekijk de foto's (Tift Merritt)
Bekijk de foto's (Josh Ritter)