Doornroosje
loader

Planet Rose goes Stellar '18 Years On!' - AUS Music Night

Joy Orbison + Will Saul e.a.

De Planet Rose wordt volwassen in januari en dit moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden. De hele maand staat in het teken van deze mijlpaal met 4 bijzondere avonden vol oude bekenden en helden van de toekomst.

Voor avond nummer 2 gaan we een bijzondere samenwerking aan met de kersverse Bass Music avond van Doornroosje: Stellar. Want de Planet Rose draait natuurlijk ook voor een groot deel om de bassen. In het postdubstep tijdperk is dit genre dicht naar house en techno gegroeid met allerlei bijzondere en frisse kruisbestuivingen als gevolg. Het boegbeeld van deze ontwikkelingen is de jonge Brit Joy Orbison, die meteen met zijn allereerste release (Hyph Mngo uit 2009) liet horen waar het allemaal naar toe zou gaan. Er is heel veel geschreven over dit magistrale debuut, maar het bleek achteraf slechts het startschot te zijn voor imposante lijst aan baanbrekende releases en samenwerkingen. Bovendien bleek Joy een buitengewoon begaafd DJ te zijn die het publiek schijnbaar moeiteloos uit zijn hand laat eten, terwijl hij de mensen door zijn eclectische belevingswereld begeleid.

Een van de eerste mensen die het dit grote talent oppikte is de Londonse veteraan Will Saul. De eigenaar van het toonaangevende (deep) house en, naar de tijd vorderde, bass music crossover label AUS Music staat al vele jaren op het grensgebied van allerlei verschillende ontwikkelingen. Hij released en produceert met de blik naar voren, wat hem terecht een status waar je ‘U’ tegen gezegd heeft opgeleverd. Een blik in de toekomst van de electronische muziek.