Doornroosje
loader

Julian Sas

Het nieuwe album van Julian Sas heet ‘Feelin’ Alive’ en verschijnt in maart. De presentatie van dit album vindt vanavond plaats in ons eigen Doornroosje!

De in Beneden-Leeuwen woonachtige gitarist en zanger Julian Sas is al vele jaren succesvol in binnen- en buitenland. In 2016 won hij de ‘European Blues Award’ in de categorie ‘Beste Live Muzikant’.

Sas musiceert al jaren in de beste bluestraditie van grootheden als John Lee Hooker, Freddie King, Elmore James, Willy Dixon en Memphis Slim. Sas is echter ook een groot liefhebber van de latere bluesrockgitaristen Jimi Hendrix, Jeff Beck, Jonny Winter, Stevie Ray Vaughan en Rory Gallagher. Na eerst actief geweest te zijn in de Roel Fintelman Bluesband en Ten Foot Pole, richt Sas in 1995 de Julian Sas Band op.

Julian en zijn bandleden Fotis Anagnistou (bass), Rob Heijne (drums) en Roland Bakker (orgel & piano) spelen altijd vol overgave. De gedrevenheid gecombineerd met hun muzikale kwaliteit maakten dat Sas en zijn companen uitgroeiden tot een fenomeen, een muzikale attractie bewonderd door een grote fanatieke schare fans, gerespecteerd door collega’s in binnen- en buitenland.

Bekijk de foto's