Doornroosje
loader

Club

Just A Band + DJ Edu e.a.

Ticket voorverkoop: € 9,50 (CJP € 7,50), aan de kassa: € 15,-
Tickets zijn hier verkrijgbaar

Overdag vindt festivalMusic Meeting plaats in Park Brakkenstein en wordt vervolgd in Club ¡mm…! in Doornroosje! 

Grote zaal: Nairobi Night met Just A Band en DJ Edu

Geworteld in de Keniaanse metropool is de artistiek verantwoorde urban/electro/disco van het frisse Just a Band, bestaande uit Daniel, ‘Blinky Bill’, Jim en Mbithi, allemaal geboren in 1982. Het internationaal snel opkomende kwartet is een soort Keniaanse mix van De Jeugd van Tegenwoordig, Gorillaz, Black Eyed Peas en David Guetta. Just a Band valt op door haar ‘do it yourself’-mentaliteit, innovatieve dansmuziek én hilarische clips, zie bijvoorbeeld de internethit Ha-He, rond het karakter Makmende, beschouwd als Kenia’s eerste viral internet meme. De groep debuteerde in 2008 met Scratch to reveal. Haar derde en laatste album heet BLNRB. De afterparty is vandaag in goede handen dankzij DJ Edu uit Londen/Nairobi, bekend van zijn BBC-radioshow Destination Africa. Draait de heetste undergroundsounds uit Afrika: Coupé Décalé, Kuduro, HipLife, veel nieuwe en oude geluiden uit Afrika

Just A Band’s muziek wordt uitgebracht op het jonge frisse Ghanese label Akwaaba Music, net als FOKN Bois, kijk hier voor meer informatie.

Kleine zaal: DJ Daferwa & live sessie met artiesten uit de Music Meeting line-up

Live latin & jazz –sessie:

olv bassist Bruce van Mulier met onder meer muzikanten uit de bands van Maite Hontele en Alberto Caicedo.

DAFERWA
Daniel Fernando Wahl alias Daferwa is geboren in 1979, Tübingen. Hij groeide op in een Mexicaans-Duits milieu, waardoor hij automatisch in contact kwam met een grote variëteit aan Latijns-Amerikaanse muziek. In het midden van de jaren ’90 raakte hij gefascineerd door de kracht van Dub en Jungle uit Groot Brittannië. Ook Rap, Hip Hop en House bleven niet onopgemerkt voor hem. Sinds 2005 draagt Daferwa actief bij aan het nachtleven van Keulen. In 2007 was hij mede-oprichter van het MASH IT UP! platform bij de Subway Club in Keulen en in 2009 werd Daferwa onderdeel van het Global Player Soundsystem (WDR Funkhaus Europa). Hij werkte o.a. samen met producers (/dj’s) als Toy Selectah (Mexico), Uproot Andy (New York) en Munchi (Rotterdam, NL). Daarnaast participeerde hij in bandprojecten als MATANZA (Santiago, Chile) en STEVIES WONDER GLASSES (London & Graz).

Audio: klik hier voor een audiofragment van DJ Daferwa

Zaterdagavond is er ook een Club ¡mm…! avond in Doornroosje: Accra Night met oa. FOKN Bois en DJ Black.

Kijk hier voor het volledige programma van Music Meeting.

Club ¡mm…! is een samenwerkingsverband van Music Meeting en Doornroosje