fbpx
Kanaan

Sonic Whip

Kanaan + Narcosatanicos

zaterdag 9 april 2022
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 9 april 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Het Noorse powertrio van Kanaan blinkt uit in psychedelische instrumentale rock zoals alleen Scandinaviërs dat beheersen. De eerste twee platen zijn uitgebracht bij het befaamde El Paraiso Records, maar voor de nieuwe telg heeft de band onderdak gevonden bij het Noorse Jansen records.

Op het derde album ‘Earthbound‘ neemt Kanaan wat meer afstand tot de voorgangers. De instrumentale jazzy en psychedelische rock heeft plaats gemaakt voor een heavier geluid.  Zware riffs en dikke grooves zetten de toon. Tal van verrassende wendingen komen voorbij met mooie en zachte passages, maar bovenal meesterlijk muzikaal vakmanschap. Het klinkt alsof ze met de mix van kraut, jazz, psychedelica een nieuwe standaard hebben gezet voor zichzelf. Het doet in ieder geval reikhalzend uitkijken naar een live show.

Narcosatanicos is een sextet uit Denemarken die van alles in de mixer gooit, van proto-punk en power electronics tot freejazz en afrobeat. De enige constante een gedeelde toewijding aan sonisch geweld op een intens niveau. Hun optredens in Europa hebben hen een behoorlijk reputatie opgeleverd. De shows schuren  en zijn uitermate opwindend. De twee full-lengths die ze hebben uitgebracht kunnen tevens op lovende kritieken rekenen.

genre

rock, psychedelic rock

media

Kanaan + Narcosatanicos

zaterdag 9 april 2022

placeholder