Kanaan

Sonic Whip

Kanaan + Kungens Män

zaterdag 9 april 2022
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 9 april 2022
zaal open:
21:00 uur
start show:
22:00 uur

Het Noorse powertrio van Kanaan blinkt uit in psychedelische instrumentale rock zoals alleen Scandinaviërs dat beheersen. De eerste twee platen zijn uitgebracht bij het befaamde El Paraiso Records, maar voor de nieuwe telg heeft de band onderdak gevonden bij het Noorse Jansen records.

Op het derde album ‘Earthbound‘ neemt Kanaan wat meer afstand tot de voorgangers. De instrumentale jazzy en psychedelische rock heeft plaats gemaakt voor een heavier geluid.  Zware riffs en dikke grooves zetten de toon. Tal van verrassende wendingen komen voorbij met mooie en zachte passages, maar bovenal meesterlijk muzikaal vakmanschap. Het klinkt alsof ze met de mix van kraut, jazz, psychedelica een nieuwe standaard hebben gezet voor zichzelf. Het doet in ieder geval reikhalzend uitkijken naar een live show.

Het geluid van Kungens Män uit Zweden is geworteld in de psychedelische-drone rock traditie, maar voegt daar ook invloeden uit krautrock, shoegaze, noiserock en free jazz aan toe. Het luisteren naar hun nummers is als een psychedelische roes, gevormd door repetitieve riffs, onheilspellende bassen en fuzzy gitaarsolo’s. Dat is op hun meest recente album ‘Den nya skivan‘ niet anders. De plaat luistert heerlijk weg, maar vraagt nog meer om live gespeeld te worden.

genre

rock, psychedelic rock

media

Kanaan + Kungens Män

zaterdag 9 april 2022