Doornroosje
loader

Kids 'n' Billies 2020

Claw Boys Claw + Whiskey Shivers + Walter Broes & The Mercenaries

The Courettes + Pert Near Sandstone + Hipbone Slim OMB + Little Lesley & The Bloodshots e.a.

Kids ‘n’ Billies 2020 gaat helaas niet door in verband met de situatie rond het COVID-19 virus. De nieuwe datum wordt zaterdag 19 juni 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Ticketkopers worden per mail op de hoogte gebracht. 

Zaterdag 20 juni valt Openluchttheater de Goffert wederom ten prooi aan Kids ‘n’ Billies 2020. Twee podia met rock ’n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ’n blues tot garagepunk. Al 18 jaar kenmerkt dit muziekfestival zich door een gevarieerde line-up en de kindvriendelijke opzet. Tal van activiteiten met een link naar rock ’n roll bieden vermaak voor de koters.

De eerste namen voor de 2020 editie zijn Claw Boys Claw, Whiskey Shivers, Little Lesley & The Bloodshots, Hipbone Slim OMB en Walter Broes & The Mercenaries.

Na een pauze van zo’n zeven jaar besloot Claw Boys Claw in 2007 weer bij elkaar te komen. Peter te Bos is nog altijd de rebel uit de beginjaren en hét gezicht van Claw Boys Claw. Garage, blues en rock ’n’ roll gaan hand in hand bij deze Nederlandse iconen.

Een jaar geleden verkochten ze Merleyn glansrijk uit, Whiskey Shivers, vijf heren woonachtig in Austin, Texas. De uitbundigheid van frontman en violist Bobby Fitzgerald is zeer besmettelijk en met hun Trashgrass, Bluegrass, Country, Folk en Old Time Traditionals brengen ze gegarandeerd een feest naar het openluchttheater.

In 2008 speelde Walter Broes met The Seatsniffers op KnB. Dit jaar komt hij terug met Walter Broes & The Mercenaries. Je voelt de drive van The Cramps, de bordertown vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam – altijd met de signatuur van de Peetvader van de Roots: Walter Broes, de boss op gitaar.

The Courettes is de 60’s garagepunk sensatie van dit moment, een duo afkomstig uit Brazilië en Denemarken. Flavia Couri (fuzzgitaar/zang) ­en Martin Couri (drums/zang) spelen vol vuur de een na de andere intense show. Dat mag op KnB niet ontbreken.

Pert Near Sandstone is een van de betere hedendaagse bluegrassbands die er zijn. Ze zijn de Amerikaanse rentmeesters van Old-Time Stringband muziek en zelfs hun eigen materiaal klinkt alsof het in de jaren ’20 door mijnwerkers had kunnen zijn geschreven.

Primitive Blues en Rhythm Stomp van Sir Bald Diddley aka Hipbone Slim! Met zijn One Man Band zingt hij terwijl hij gitaar tokkelt, mondharmonica speelt en met zijn voeten op trommels en dingen slaat! Hipbone Slim OMB is primitieve, stampende blues en rockabilly met een vleug garage.

Little Lesley, de vurige blonde bombshell uit South Carolina, doet het telkens weer. Met een ongelooflijke stem, meeslepende originele liedjes en adembenemende bass-moves brengt ze met haar band de beste HonkyTonk en Rockabilly: Little Lesley & The Bloodshots.