Doornroosje
loader

Kids 'n' Billies

The Kik & Armand + Joe Buck Yourself

Viva Le Vox + The Goon Mat & Lord Benardo + Hannah Rickard and The Relatives + Belle of Louisville + L'Homme Armé + Dead Bronco + Lone Wolf OMB, Henhouse Prowlers, Lou Shields, Dramakings

Kids ‘n’ Billies 2015

Alweer de 12e editie van het stoerste muziekfestival voor alle leeftijden. Kids ‘n’ Billies entertaint het hele gezin in Openluchttheater de Goffert. Twee podia met een line-up van spetterende surf, authentieke rockabilly, upbeat ska, catchy country, one-man-bands, rootspunk en meer!

Maar Kids ‘n’ Billies stopt niet bij de muziek; ook voor de kids is er volop vermaak. Workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s.

Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele
kind(eren) mee naar toe te nemen!

En heb je geen kinderen?
So what! Kids ’n’ Billies is er voor iedereen!

Kaarten: volwassenen: € 19, kids van 5 t/m 18 jaar: € 4

Let op: prijzen aan de kassa op 20 juni, volwassenen: €23,00, kids van 5 t/m 18 jaar: €6,00

lees meer
De volgende acts op het podium:
Armand & The Kik

Wie brengt een beetje vriendelijkheid terug naar de aarde? De legendarische protestzanger, Armand, natuurlijk. Dat doet hij samen met The Kik, de band die nederbiet weer hip maakte. Samen geven ze de Seventies Protest-liedjes van Armand een moderne nederbiet-jas. Dus op 20 juni in Nijmegen: De zomer en jij, The Kik, Armand en de Blommenkinders!

Joe Buck Yourself

Je hebt one man bands, je hebt goede one man bands en dan heb je Joe Buck Yourself! Deze rauwe hillbilly speelde slapping bass bij Th’ Legendary Shack Shakers en Hank Williams III, maar hij kan ook in zijn eentje een geweldige show geven. Joe Buck is een explosief vat vol hellbilly punk rock en hij ontploft op 20 juni in het bos!

Viva Le Vox

Kids ‘n’ Billies houdt wel van een experiment. Zeker als het resultaat klinkt zoals Viva Le Vox. Een onsje 50s Rock-n-Roll, een  mespunt 70s punkrock en een snuf oude jazz. Voilà, het recept voor de jazzy punk rock roots van deze band. De een noemt het een mix tussen Gogol  Bordello en Tom Waits, de ander heeft het over Django Reinhardt meets The Clash. Wij noemen het LEKKER!

The Goon Mat & Lord Benardo

1 + 1 = 2 maar in het geval van The Goon Mat en Lord Benardo is het resultaat van deze som minimaal 4. Doe je ogen dicht en je hoort een complete band. Een bluesband, een rockband, een rhythm-band, een garageband, zang, drums, gitaar, een mondharmonica alsof Lester Butler weer terug op aarde is. Doe je ogen open, schud je lijf los en maak het mee. Do you wanna boogie?!

Hannah Rickard and The Relatives

Je hoofd begint te wiegen, je beweegt je voeten en je swingt je heupen!  Je staat te dansen? En hoe kan het ook anders. Wie stil kan blijven staan of zitten bij Hannah Rickard and The Relatives is een stenen pilaar. Dus: Dans!

Belle of Louisville

De oudste nog varende stoomboot van Amerika, wat moet die op Kids ‘n’ Billies? Nou, ze neemt je mee naar het zuiden van de Verenigde Staten en wat jaren terug. Dit duo mixt Deltablues met oer-rock uit de 50’ies en 60’ies en 70’ies/80’ies countryrock. Of zoals zij het zelf zeggen:  Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind vertolkt Belle of Louisville americana geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis.

L´Homme Armé

Huh? Hoor ik het nou goed? Disco, jazz, funk? Hè, nou hoor ik ook metal…blues…hardrock. L’Homme Armé mengt al die stijlen tot hun eigen geheel. Deze twee rasmuzikanten laten je live een rauwe, ongebruikelijke cocktail horen. Vol pompende riffs, stampende drums en een groovy orgel. Ga mee op de ontdekkingstocht van L´Homme Armé.

Dead Bronco

Wij houden van heet en pittig bij Kids ‘n’ Billies. Spaanse pepers, daar zijn we dol op. En natuurlijk zijn we dol op rockabilly. Daarom zijn we helemaal weg van Dead Bronco. Een groep Spaanse straatmuzikanten bij elkaar gebracht door een Amerikaanse zwerver. Met een eigen gekruide versie van rockabilly: Broncobilly. ¡Aye Aye Caramba!

Lone Wolf OMB

Onlangs was een wolf hét gespreksonderwerp in Nederland. Op 20 juni zorgt een eenzame wolf weer voor opschudding. Zijn snelle gitaar, pompende drums, stuwende harmonica en humoristische songs houden het publiek in het Openluchttheater dan wakker. Raak in de ban van de muziek en de rasperige wolvenhuil van lone wolf Bruno Esposito.

Henhouse Prowlers

Dreadnought, bas, banjo, viool, mandoline en koortjes, zo is bluegrass ooit bedoeld door Bill Monroe. Dat weten de mannen van The Henhouse Prowlers wel na meer dan 10 jaar ‘on the road’. Toch weten ze met veel humor hun eigen twist aan deze muziekstijl te geven. Zoals de Chicago Tribune schreef: “Een combinatie van passie, vertrouwen en flair met instrumentale en vocale durf. De Prowlers brengen dynamische bluegrass met een scherpe rand.”.

Lou Shields

Dit jaar ook een skatende punker op Kids ‘n’ Billies! Maar dan toch anders. Multitalent Lou Shields ontdekte als broekie de blues and roots music. Hij dook vol overgave in die oude muziekstijlen. Zoals hij zich ook totaal kan verliezen in zijn kunst, lesgeven, skaten en reizen. Lou Shields geeft geschiedenisles met blues als thema en punk als instelling.

Dramakings

Rock ‘n’ rollers Jeff Jirout en Mark Edelman spelen al jaren samen. Dat doen ze graag en goed. Verwacht dus geen gitaar- of drumsolo’s. Deze mannen brengen hun spannende ritmes naar De Goffert. Of het nou in hun ballads is, in de boogie-nummers of in de meer punky rock ‘n’ roll songs.

Bekijk de foto's